Fundamentalisti vastoin tahtoaan

Fundamentalisti vastoin tahtoaan on hienovarainen kuvaus monitasoisesta yhteiskunnallisesta tapahtumaketjusta ja eräästä ihmiskohtalosta sen pyörteissä.

Tarina tunteista ja ennakkoluuloista – tarina joka voisi olla tosi.

Nuori muslimimies Changez alkaa kertoa tarinaansa ja elämästään Yhdysvalloissa satunnaiselle amerikkalaisturistille Lahoressa, Pakistanissa. New York on vieraanvarainen: Amerikkalainen unelma täyttyy. Se saa kuitenkin särön syyskuun 11. päivän pommi-iskuissa. Vaihtuvat olosuhteet ja syvenevät ristiriidat muuttavat dramaattisesti ihmisten kohtaloita sekä heidän asenteitaan ja arvojaan. Mutta miten Changez on palannut Pakistaniin kertomaan tarinaansa – ja miten hän sen päättää?

Lahoressa syntynyt Mohsin Hamid on kansainvälisesti menestynyt kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli kolmellekymmenelleviidelle kielelle. Fundamentalisti vastoin tahtoaan oli Man Booker Prize-ehdokas, samoin kuin hänen uusin suomennettu romaaninsa Exit West.

”Hamidin Fundamentalisti vastoin tahtoaan on tärkeä pieni romaani. Se nostaa päivän valoon yhden puhuttelevan ihmiskohtalon New Yorkin terrori-iskun ajoilta.” – Kaleva

Alkuteos: The Reluctant Fundamentalist

ISBN pokkari: 978-951-1-32580-2

Kääntäjä: Tero Valkonen

Julkaisukuukausi: elokuu 2018

Kirjastoluokka: T 84.2

Avainsana:  Mohsin Hamid Pokkarit Seven Tero Valkonen

Kuva kirjailijasta Mohsin Hamid

Mohsin Hamid

Lahoressa syntynyt Mohsin Hamid on kansainvälisesti menestynyt kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli kolmellekymmenelleviidelle kielelle. Exit West oli Man Booker Prize-ehdokas, samoin kuin hänen aiemmin suomennettu romaaninsa Fundamentalisti vastoin tahtoaan, joka on myös muokattu elokuvaksi.

Kirjailijan kotisivut http://www.mohsinhamid.com/

Suomennetut teokset

 • Fundamentalisti vastoin tahtoaan, 2007 Tammi, suom. Tero Valkonen
  (The reluctant fundamentalist, 2007)
 • Exit West, 2018 Otava, suom. Juhani Lindholm
  (Exit West, 2017)
 • Kuinka löydä rahoiksi nousevassa idässä, 2019 Otava, suom. Jaakko Kankaanpää
  (How to get filthy rich in rising Asia, 2013)
 • Viimeinen valkoinen mies, 2022 Otava, suom. Jaakko Kankaanpää
  (The last white man, 2022)
...
Kirjailijan sivulle