2

Dubrovnik

Dubrovnik on Kroatian ja koko Välimeren alueen kiehtovimpia matkailukohteita. Jyhkeän muurin ympäröimä vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys, eteläisen Euroopan hienoimpia historiallisia muistomerkkejä, silti elämäniloinen ja matkailijoita vilisevä kaupunki Välimeren auringon paahteessa. Myös Dubrovnikin ympäristö tarjoaa runsaasti nähtävää: kauniit Dalmatian saaret, heti kaupungin takana kohoava Dinaarinen vuoristo, Bosnian puolella sijaitseva Mostar turkkilaisine siltoineen, Montenegron jylhät vuonot ja historialliset kaupungit.

Kartta+Opas Dubrovnik on kartta-aukeamien ympärille näppärästi rakennettu helppokäyttöinen matkaopas, jossa kaupunki ympäristöineen on jaettu neljään osa-alueeseen vanhastakaupungista Dalmatian saaristoon. Jokaiselta alueelta esitellään lyhyesti mutta informatiivisesti tärkeimmät nähtävyydet sekä huolella valikoitu joukko ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, ostospaikkoja ym.
Oppaan alussa on perustietoja kohteesta sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä, retkikohteita jne., loppuosassa mm. hotellisuosituksia sekä infoa ja karttoja julkisesta liikenteestä.
Kartta+opas-sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2015 kolme uutuustitteliä (Miami, Tokio ja Napoli) sekä Dubrovnikin ohella uudistettu painos Budapestista, Dublinista, Krakovasta, Münchenistä, Nizzasta, Pariisista, Prahasta, Roomasta ja Tukholmasta.

ISBN: 978-951-1-28671-4

Julkaisukuukausi: 04.2015

Kirjastoluokka: 40.71

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Muut Otava Otavan karttaoppaat