2

Aukko taivaassa

Pohjalaismiehen tie vie cree-intiaanien reservaattiin

Pauli Nykälä seuraa sukulaistaan Lintupeltoa Kanadaan, Pohjois-Ontarioon metsätöihin.
Yhtiössä työskentelee myös ranskalaisia ja cree-intiaaneja läheisestä reservaatista.

Nykälää varoitetaan sekaantumasta intiaaninaisiin, siitä ei hyvää seuraisi. Varoituksista huolimatta hän lähtee käymään yhtiön keittiössä työskentelevän intiaanitytön kanssa reservaatissa, tapaa tytön perheen ja sukulaiset, ja poliisin. Sitten tapahtuu jotakin, mikä muuttaa kokonaan miehen elämän suunnan.

Tositapahtumiin perustuva romaani kertoo kovasta työstä ja raisuista huveista, onnen tavoittelusta oudoissa oloissa, joissa ihminen voi luottaa vain omiin voimiinsa.

ISBN: 978-951-1-28086-6

Julkaisukuukausi: 04.2014

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Antti Tuuri Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Antti Tuuri

Antti Tuuri

Tuuri syntyi 1.10.1944 Kauhavalla. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Vimpelin yhteiskoulusta 1963 ja valmistui graafisen alan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1972. Opintolinjan valitsemisesta hän on sanonut: ”En niinkään tuntenut insinöörin työtä, enemmän minua kiinnostivat isän ja hänen opiskelijakavereittensa kertomukset hauskasta opiskeluajasta. Lähdin enemmän teekkariksi kuin insinööriksi.” Tuurin ensimmäisiä julkaisufoorumeja olikin Äpy-lehti.

Tuuri on toiminut johtotehtävissä useissa graafisen alan yrityksissä. Vuonna 1983 hän ryhtyi kokopäivätoimiseksi kirjailijaksi. Käytännön arkielämästä hän ei ole päässyt vieraantumaan, sillä luottamustoimia hänellä on ollut vaikka millä mitalla.

Opiskeluaikanaan Tuuri työskenteli Saksassa ja siitä virisi pysyvä kiinnostus saksalaiseen elämään ja kulttuuriin, mikä on näkynyt myös hänen teoksissaan. Maailmaa Tuuri on kiertänyt paljon. Amerikan ja Kanadan laaja tuntemus näkyy nimenomaan Pohjanmaa-sarjan romaaneissa. Islannissa Tuuri kävi ensimmäisen kerran 1980 ja mielistyi maahan heti. Hän on tehnyt Islantia tutuksi saagasuomennoksillaan, Suuri pieni maa -kirjan hän sanoo olevan tulosta pitkästä rakkaussuhteesta joka ei tunnu väljähtyvän. Myös Islanti on palkinnut Tuurin: vuonna 1983 presidentti Vigdis Finnbogadottir luovutti hänelle Islannin Haukan ritarikunnan ristin.

Tuuri harrastaa matkustamisen lisäksi intohimoisesti perhokalastusta, purjehdusta ja tenn...

Kirjailijan sivulle