2

Aidosti viisas

Viisaammaksi kaikin tavoin!

Viisautta tarvitaan nyt kipeämmin kuin koskaan ennen. Se on tärkeää paitsi jokaisen ihmisen oman kehityksen myös koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Aidosti viisas kertoo, mitä viisaus on ja miksi se on tärkeää. Valaisevien tarinoiden, omakohtaisten kokemusten ja eri elämänalueilta poimimiensa konkreettisten esimerkkien avulla Stefan Einhorn näyttää, millä tavoin viisaus toimii elävässä elämässä. Ennen kaikkea hän antaa selkeitä ohjeita, miten meistä kaikista voi tulla vähän viisaampia.

Viisaus voi tehdä elämästämme rikkaampaa, mielekkäämpää ja iloisempaa. Aidosti viisas haastaa lukijan kysymään itseltään: olenko minä valmis viisastumaan?

Alkuteos: Vägar till visdom

ISBN: 978-951-1-37199-1

Kääntäjä: Iiro Kuuranne

Julkaisukuukausi: 03.2020

Kirjastoluokka: AV 17.3

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Iiro Kuuranne Otava Otavan äänikirja Stefan Einhorn Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Stefan Einhorn

Stefan Einhorn

Stefan Einhorn (s. 26.10.1955 Tukholmassa) on ruotsalainen syöpälääkäri ja -tutkija sekä Karoliinisen instituutin eettisen neuvoston puheenjohtaja.

Einhornin läpimurtoteos Aidosti kiltti ilmestyi Ruotsissa vuonna 2005 ja se valittiin kirjakauppojen vuoden tietokirjaksi. Kirjassaan Stefan Einhorn antaa uuden positiivisen merkityksen kiltteydelle. Kiltti on kaikkea muuta kuin tyhmä, sillä kiltti ihminen on ymmärtänyt, että toisia auttamalla auttaa samalla itseään. Tämä kiltteyden ylistys on ollut myyntimenestys ja satojen luentojen aihe.

Einhornin kirja Ihmisen tehtävä sisältää isän ja pojan syvällisiä keskusteluja elämästä. Einhorn on myös kirjoittanut useita yleistajuisia teoksia lääketieteen alalta.  Einhornin vanhemmat olivat puolanjuutalaisia ja pelastuivat täpärästi keskitysleiriltä. He tekivät Ruotsissa merkittävän uran syöpälääkäreinä. Myös Stefan Einhornin sisko Lena Einhorn on lääkäri, ja kirjoittanut mm. äitinsä muistelmat dokumenttiromaaniksi Ninan matka.

Suomennetut teokset

  • Aidosti kiltti, Otava 2007, suom. Sirpa Kähkönen
  • (Konsten att vara snäll, 2005)

  • Ihmisen tehtävä, Otava 2008, suom. Riikka Toivanen
  • (Den sjunde dagen, 2003)

  • Salattu jumala, Otava 2009, suom. Sirpa Kähkönen
  • (En dold Gud. Om religion, vetenskap och att söka Gud, 1998)

  • Aidosti viisas, Otava 2010, suom. Iiro Kuuranne

(Vägar till visdom, 2009)

...
Kirjailijan sivulle