In English
Talviverinen
  • ISBN: 9789511271673
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2013
  • 323 sivua
  • Kirjastoluokka: 84.2

Helena Waris

Talviverinen

Muinaissuomalaista maisemaa hallitsevat vanhat mahdit ja ikiaikainen rakkaus

"Vereni on muuttunut jäänsiniseksi. Sutena voisin saada itselleni muutaman päivän, harhauttaa varjostajani eksyksiin, mutta olen päättänyt kulkea tämän elämäni loppuun ihmishahmossani. Näillä silmillä. Näillä muistoilla."

Kirottu mies, talviverinen, kulkee Valkoisten susien maassa ja tuntee voimiensa vähenevän. Seuraajat ovat hänen kannoillaan. Niukkoina lepohetkinään hän muistelee varttumistaan Tuulten-saarella ukkosmiesten kylässä. Hän muistaa veriveljensä ja ensirakkautensa, jotka kumpainenkin vaeltavat jo Hiljaisuuden tuolla puolen ja kutsuvat häntä seuraansa. Hän muistaa myös toisen naisen, sen punatukkaisen, jonka kanssa hänen piti viettää loppuelämänsä. Ja kolmannen; Vornanmutkan nuoren noidan, joka epäsi häneltä tuon elämän.

Talviverinen on Tuultensaaren tarina, tarina ukkosmiehistä ja uiskoista. Se on tarina Mustarinnasta ja käskijöistä, kokoista ja taivaskartoista. Tarina Valkoisten susien maasta, sen synkistä salaisuuksista ja kirouksista, jotka ovat liian raskaita kantaa päivänvalossa.

Talviverinen on Pohjankonnun Troin tarina.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.