In English
Taivaan tuuliin
  • ISBN: 9789511266235
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2012
  • 282 sivua
  • Kirjastoluokka: 84.2

Terhi Rannela

Taivaan tuuliin

Vaikuttava romaani koulukiusaamisesta ja manipuloinnin mahdista palauttaa mieleen viime vuosien terroriteot ja Myyrmannin pommi-iskun

Kun Auran äiti kuolee tapaturmaisesti, tyttären koko maailma muuttuu: uusi koti, uusi koulu, uusi äiditön elämä.

Koulussa Aura joutuu silmätikuksi ja alkaa hakea turvaa erilaisista sankarihahmoista: alkuun voimatyttö Pepistä, lopulta terroristi Ulrike Meinhofista, josta tulee hänen henkinen äitinsä.

Lukioaikana Aura tapaa itseään vanhemman Henrin, joka on Auran tavoin kiinnostunut Meinhofista. Aura uneksii yhteisestä tulevaisuudesta, mutta Henrille Aura on vain väline: hänellä on käyttöä tytön vihalle ja pettymykselle.

"Meitä pelätään, mutta samalla meitä ihaillaan. Meistä tulee sankareita", uskoo Henri. Ja niin Aura menee entisen koulunsa itsenäisyyspäivän juhlaan mukanaan reppu, jossa on pommi.

Terhi Rannelan vahvasti yhteiskunnallinen romaani on traaginen kuvaus nuoresta, jolla ei ole ketään kehen tukeutua vaikeina hetkinä.

Terhi Rannela (s. 1980) on Tampereella asuva vapaa kirjailija ja toimittaja. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kolme kirjaa julkaissut kirjoittamisen ammattilainen.