In English
Valkea kuin unihistoriallinen romaani Urajärven kartanosta vuosilta 1830-1851
  • ISBN: 9789511258438
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2011
  • 227 sivua
  • Kirjastoluokka: 84.2

Elisabet Aho

Valkea kuin uni

historiallinen romaani Urajärven kartanosta vuosilta 1830-1851

Sofia on kaunis kuin enkeli ja vasta viidentoista kun hänet vuonna 1830 vihitään Urajärven kartanon Axel von Heidemanin kanssa

Itäisen Hämeen mahtikartanoihin kuuluvan Urajärven kartanon värikkääseen historiaan mahtuu monta tarinaa. Yksi niistä kertoo Axel ja Sofia von Heidemanin avioliitosta, jonka onnistumisen mahdollisuudet olivat jo alun alkaen vähäiset. Vielä kahden pojan äitinä Sofia on itsekin kuin lapsi, hauras, suloinen ja ailahtelevainen. Kartanon emännyydestä hän ei ymmärrä mitään. Traagisen onnettomuuden seurauksena hän menettää kokonaan mielensä tasapainon ja asuu viimeiset vuotensa kartanon sivurakennuksessa. Kartanon emännyys – ja lopulta myös Axelin onni – jää reippaan ja lämpimän talousmamsellin Fredrika Johanna Beckerin vastuulle.

Elisabet Aho tavoittaa todellisiin tapahtumiin perustuvassa romaanissaan upeasti aikakauden tunnelman ja herättää eloon 1800-luvun kartanoelämän sellaisena kuin sen kokivat niin isäntäväki kuin tavallisetkin ihmiset. Kirjailija palaa Urajärven kartanoon romaanissa Lilly, joka kertoo von Heidemanin sisarusten Lillyn ja Hugon elämästä.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.