In English
Steve Jobs
  • ISBN: 9789511256458
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2011
  • 622 sivua
  • Kirjastoluokka: 99.1

Walter Isaacson

Steve Jobs

Steve Jobs on digiajan ikoni. Hänen elämäkertansa on kertomus aikamme vallankumouksellisimmasta yritysjohtajasta.

Steve Jobs perusti yrityksen, jossa luovan mielikuvituksen ja insinööritaitojen yhdistelmänä syntyi ennennäkemätön menestystarina. Huimat ideat muuntuivat tuotteiksi, jotka mullistivat useita teollisuudenaloja tietokone- ja musiikkiteollisuudesta matkapuhelimiin ja digitaaliseen kustantamiseen. Jobsin innovaatiot vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.

Elämäkerta perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin Jobsin haastatteluihin, sekä perheenjäsenten, ystävien, vihamiesten, kilpailijoiden ja kollegoiden haastatteluihin. Jobs ei ole asettanut Isaacsonille minkäänlaisia vaatimuksia kirjan sisällön suhteen. Lisäksi hän rohkaisi tuntemiaan ihmisiä puhumaan avoimesti ja rehellisesti.

Jobs puhuu suoraan henkilöistä, joiden kanssa hän on työskennellyt ja kilpaillut. Vastaavasti haastateltujen kertomasta välittyy kaunistelematon kuva Jobsin poikkeuksellisesta persoonasta. Särmikäs Jobs saattaa ajaa ihmiset ympärillään raivoon ja epätoivoon mutta myös huippusuorituksiin. Hänen kontrollipakkomielteensä, taiteellisuutensa, intohimoisuutensa ja kunnianhimonsa näkyvät niin hänen johtamistyylissään kuin yksityiselämässäänkin.

Teoksen kirjoittaja Walter Isaacson on yhdysvaltalaisen Aspen Instituten toimitusjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa CNN-kanavan toimitusjohtajana sekä päätoimittajana Time-lehdessä