In English
Vihreän saaren puutarhoissa
  • ISBN: 9789511252719
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2011
  • 215 sivua
  • Kirjastoluokka: 84.2

Hanna Tuuri

Vihreän saaren puutarhoissa

Anne’s Grove, Birr Castle, Mount Usher… Hanna Tuuri vie lukijansa nojatuolimatkalle reheviin, eksoottisiin ja mieltä tyynnyttäviin keitaisiin ympäri Irlannin. Kasveilla, puutarhoilla ja puutarhureilla on tarinansa, joissa höysteenä on historiaa, legendoja ja anekdootteja luonnosta, elämänmenosta ja irlantilaisuudesta.

Irlannin ainutlaatuisen leudossa ja kosteassa ilmastossa menestyy kasveja kaikkialta maailmasta: tienvarsille ovat villiintyneet eteläamerikkalaiset verenpisarat, eteläafrikkalaiset ruostekukat ja kiinalaiset syyssyrikät, ja puutarhoissa viihtyvät sekä vuoristojen kivikkokasvit että etelän talvenherkät ihmeet.

Irlannin vanhojen kartanoiden puutarhoissa heijastuvat myös Englannin puutarhojen muotisuuntaukset. Mutta kun englantilaiset puutarhurit pyrkivät täydellisyyteen, kaikkein hoidetuimmassakin irlantilaispuutarhassa on aina aavistus villiyttä ja vapautta, tilaa onnekkaalle sattumalle ja kujeille.

Hanna Tuuri (s. 1970) muutti vuonna 2004 Irlantiin, jossa hän on suorittanut Royal Horticultural Society of Englandin kursseja ja omistaa mayon maakunnassa avomiehensä kanssa puutarhakoulun.