In English
Muistan sinut Amanda
  • ISBN: 9789511229780
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2008
  • 507 sivua
  • Kirjastoluokka: 84.2

Virpi Hämeen-Anttila

Muistan sinut Amanda

Koskettava ja dramaattinen romaani nuorista aikuisista, jotka etsivät itseään ja totuutta juuristaan

Markus Valo, kolmekymppinen filosofian ja psykologian opettaja, saa puhelun: hänen äitinsä on loukkaantunut vakavasti auto-onnettomuudessa. Ennen kuolemaansa äiti paljastaa Markuksen isästä asioita, jotka hän on tähän asti salannut: isä ei ehkä olekaan se nuorena kuollut sankari, josta Markukselle on kerrottu.

Kun Markus alkaa etsiä totuutta isästä ja tämän menneisyydestä, jäljet johtavat kolmen sisaruksen luo. Irmeli on touhukas kaupunginvaltuutettu, hänen veljensä Arto taas elää pettyneenä erakkona Lapissa. Irmelin ja Arton ristiriitaiset kertomukset yllyttävät Markuksen etsimään käsiinsä myös kolmannen sisaruksista. Taidemaalari Kati asuu Italian maaseudulla puoliksi romahtaneessa talossa.

Samaan aikaan 27-vuotias kirjallisuudenopiskelija Noora Sinisalo setvii suhdettaan naimisissa olevaan miesystäväänsä ja äitiinsä, jonka vaikutuspiiristä hän ei ole päässyt irti. Noora lähtee matkalle saadakseen etäisyyttä ja tilaa ajatella.

Markuksen ja Nooran tiet kohtaavat Rooman rautatieasemalla. Käy ilmi, että heillä on sama määränpää. Pian Markus saa kuulla jälleen uuden version siitä, mitä värikkäällä 70-luvulla todella tapahtui. Kenen tarina on tosi? Kuka rakastaa ketäkin?