In English
Narnian tarinat

C.S. Lewis

Narnian tarinat

C. S. Lewisin (1898-1963) kirjoittama Narnia-sarja on englantilaisen lastenkirjallisuuden klassikkoja. Sarjan seitsemän kirjaa kertovat Narniasta, mielikuvitusmaasta, jonka olemassaolosta vain harvat tietävät. Ja tähän ihmeelliseen, uskomattomaan maahan pääsevät vain lapset.

Nyt nämä unohtumattomat tarinat lähes viidenkymmenen vuoden takaa ilmestyvät ensimmäisen kerran yhteisniteenä.

Tarinassa Velho ja leijona Lucy astuu vaatekaapin kautta Narnian lumoavaan maailmaan. Rakastettu Narnia-sarja ihmeellisine tapahtumineen houkuttelee taikapiiriinsä myös nykypäivän lukijan. Tarinat vievät maailmaan, jossa velho määrää ikuisen talven; jossa on enemmän puhuvia eläimiä kuin ihmisiä ja jossa taisteluja käyvät kentaurit, jättiläiset ja faunit.

Narnia-sarja ilmestyi ensimmäisen kerran lähes viisikymmentä vuotta sitten ja on englanninkielisen fantasiakirjallisuuden helmiä. Sen seitsemän tarinaa kuuluvat edelleen kaikkien aikojen suosituimpien lapsille kirjoitettujen kirjojen joukkoon – merkkejä taikavoiman hiipumisesta ei ole nähtävissä.

Nyt Narnia-sarja ilmestyy ensi kertaa upeana yhteisniteenä. Mukana on arvostetun radiotoimittajan, kriitikon ja Narnia-tuntijan Brian Sibleyn esipuhe. Oman kiehtovan lisänsä C. S. Lewisin vastustamattomaan tekstiin tuo Pauline Baynesin korkeatasoinen alkuperäiskuvitus.

Clive Staples Lewis syntyi vuonna 1898. Hän kirjoitti useita kirjoja aikuisille, Narnia-tarinat sen sijaan olivat hänen ainoat lastenkirjansa. Tarinoista viimeinen, Narnian viimeinen taistelu, ilmestyi vuonna 1956 ja voitti arvostetun Carnegie-lastenkirjallisuuspalkinnon.

Pauline Baynes työskenteli Narnia-tarinoiden parissa lähes viisikymmentä vuotta. Hän on kuvittanut lukemattomia teoksia ja saanut työstään arvostetun Kate Greenaway -mitalin – kunnia joka asettaa hänet eturivin lastenkirjankuvittajien joukkoon.