2

1918

Vakiintuneita käsityksiä ravisteleva kuvaus vuodesta 1918 – mitä todella tapahtui?
Vuosi 1918 on Suomen historian kipukohta. Tragedian syitä hahmotetaan usein Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian luoman kuvan pohjalta. Näin sodasta piirtyy kuitenkin vino ja suorastaan väärä kuva.
Sodat ja vallankumoukset ovat aina saaneet alkunsa suotuisissa oloissa voimakkaiden tai heikkojen johtajien päätöksin. Suomessakin kapinan syttyminen edellytti maailmansodan lopun olosuhteita, Venäjän vallankumouksellisten yllytystä ja oppineita harhaanjohtajia.
Risto Volanen ja Lasse Lehtinen ovat kirjoittaneet kihelmöivän ja laajaan lähdeaineiston perustuvan kuvauksen siitä, mitä tapahtui todella.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla ohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-32643-4

Julkaisukuukausi: 01.2018

Kirjastoluokka: 92.7

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Lasse Lehtinen Otava Risto Volanen

Kuva kirjailijasta Risto Volanen

Risto Volanen

Risto Volanen (s. 2. 4. 1944) on väitellyt yhteiskuntatieteiden tohtoriksi päätöksenteosta. Hän on opiskellut Yhdysvalloissa ja Ranskan maineikkaassa hallintokoulussa ENA:ssa sekä toiminut julkisen hallinnon dosenttina Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa.

Julkisen hallinnon ja poliittisen toiminnan työuransa Volanen päätti pääministerin valtiosihteerinä 2003–2010 sekä Euroopan tuottajien järjestön COPA-COGECA:n pääsihteerinä Brysselissä vuosina 1997–2003. Eläkkeelle siirryttyään hän on jatkanut työtä historian ja kansainvälisen politiikan parissa sekä keskustelijana erityisesti turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

Koko tuotanto

  • On conditions of decision making: a study of the conceptual foundations of administration, Väitöskirja, Jyväskylän yliopisto 1977
  • Ihmisyyden paluu: Kohti modernin reformaatiota, Maahenki 2008
  • Suomen synty ja kuohuva Eurooppa, Otava 2017
  • 1918: Kuinka vallankumous levisi Suomeen, yhdessä Lasse Lehtisen kanssa, Otava 2018
  • Nuori Suomi sodan ja rauhan Euroopassa, Otava 2019
...
Kirjailijan sivulle