Susanna Haavisto
Susanna Haavisto (s. 1987) on filosofian maisteri. Hän toimi vuosina 2014–2016 museoiden Suomi syö ja juo -hankkeen projektitutkijana.

Satokauden ruokaa
Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen
Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.
Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.
Kuvapankki
Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.
Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.