In English

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut F-Kustannus Oy:n

Arto Tuokko, Pasi Vainio, Kai Airinen, Ora Lyytikäinen, Fredrik Rahka

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut tänään allekirjoitetulla sopimuksella F-Kustannus Oy:n koko osakekannan. Sopimus astuu voimaan 1.3.2015.

F-Kustannuksen toimitusjohtaja Kai Airinen jatkaa toistaiseksi yrityksen palveluksessa liiketoimintapäällikkönä.

”Yrityskauppa yhdistää luontevasti Otavan ja F-Kustannuksen, joiden molempien juuret yltävät yli sadan vuoden taakse ja sujuvaa yhteistyötä on tehty lukuisasti aiemminkin”, kertoo Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

”Syntynyt ratkaisu on kannaltamme erinomainen. Meille oli tärkeää, että ostaja on arvostettu, kotimainen kustantamo, jonka liiketoiminta on pitkäjänteistä, laaja-alaista ja kannattavaa”, sanoo F-Kustannuksen toimitusjohtaja Kai Airinen. ”Otavan kanssa on luontevaa kehittää musiikkikustantamista eteenpäin laadukkaalla ja monipuolisella tavalla”, Airinen jatkaa.

Suuri Toivelaulukirja-sarja on yksi F-Kustannuksen tunnetuimpia brändejä ja sarjan kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta. Tulevana syksynä sarjassa ilmestyy Suuri POP Toivelaulukirja 5. F-Kustannuksen toimintaan kuuluu julkaisutoiminnan lisäksi musiikin tekijänoikeuksien hallinnointi ja lisensiointi.

Maljan kohottivat Otavasta Arto Tuokko (vas.), Pasi Vainio, Kai Airinen F-Kustannuksesta ja Ora Lyytikäinen ja Fredrik Rahka Otavasta.

Otava-konserni on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa. Kirjat liiketoiminta-alueen pääyhtiö on Kustannusosakeyhtiö Otava. Yhtiön toimialana on suomenkielisen kaunokirjallisuuden ja tietokirjojen sekä oppimateriaalien kustantaminen. Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Arkisto