In English

Scene (OPS 2016)

Uusi sarja yläkoulun englantiin

 

Tutustu Scenen sisältöihin: Join the Scene >
Klikkaa esitys nuolista eteenpäin.

Tutustu Scene 1 Digiopetusaineistoon:

Opastusvideo >

Demo >

 

Scene lähestyy kielen oppimista kekseliäästi ja käytännönläheisesti. Scene on helppo kokea omakseen, koska se tarjoaa sopivasti valinnan vapautta opettajan ja oppilaiden oman kiinnostuksen mukaan.

  • Keskipisteessä on aktiivisesti toimiva oppilas, jota motivoi mahdollisuus valita itseään innostavia sisältöjä.
  • Eritasoisista tehtävistä jokainen oppilas löytää sopivaa tekemistä. Suurin osa tehtävistä on kuitenkin kaikille soveltuvia.
  • Yhdessä tekemiseen tarjotaan runsaasti mahdollisuuksia.
  • Scene ohjaa oppimaan myös oppikirjan ulkopuolella olevan autenttisen materiaalin äärelle.
  • Monimuotoiset kulttuuriin liittyvät tehtävät ylittävät virkistävästi ainerajoja.
  • Scene rohkaisee nuoria puhumaan ja viestimään tosielämän tilanteissa.
  • Materiaali antaa hyvät työkalut opettajalle ja eriyttää joustavasti jokaisen ryhmän mukaan.
  • Kaikkien vuosiluokkien materiaalit soveltuvat niin kahteen kuin kolmeen vuosiviikkotuntiin.
  • Tutustu Sceneen minuutissa – katso video sivun alaosasta.

Tutustu Scene-sarjan OPS-esitteeseen

Valentine’s Day -ristikko oppitunnille
Tulosta ristikko tästä >
Tulosta ratkaisut tästä >

Oppilaan materiaalit

Tekstikirja
Tekstit kertovat aidoista, nuoria kiinnostavista ihmisistä ja ilmiöistä. Suulliseen viestintään kannustetaan, ja jokainen voi viestiä osaamistasolleen sopivalla tavalla. Englanninkielinen maailma ja eri kielivariantit tulevat tutuiksi ja kulttuurintuntemus karttuu kuin itsestään. Teemasanastot otetaan aktiiviseen käyttöön viestintätilanteissa. Tekstikirjassa on kuusi eri aihepiirin jaksoa. Jokaisessa jaksossa on kaksi perustekstiä ja ylöspäin eriyttävä joustoteksti FlexiText. 

Harjoituskirja
Scenen tehtävät kannustavat oppilasta käyttämään englantia aktiivisesti. Jokaiselle löytyy itselle tärkeitä aiheita ja omantasoista tekemistä.

 

 

Scene_text_1_kansi

Scene 1 Texts

Kirjassa on kuusi jaksoa: koti, perhe, vapaa-aika, ruoka, koulu, Suomi ulkomaalaisen silmin sekä matkustaminen. Teemoja lähestytään nuoria kiinnostavalla tavalla. Tekstityyppejä ovat mm. blogiteksti, lehtiartikkeli, esite, tietovisa, matkapäiväkirja sekä aidot kirjallisuusnäytteet. Tutustutaan USA:n, Britannian, Australian, Karibian ja Kanadan kulttuureihin. Esille on nostettu myös ajankohtainen monikulttuurisuus.

Ilmestynyt.

Scene 1 Texts Sisällysluettelo

Tutustu näytesivuihin

scene_exercises_1

Scene 1 Exercises

Action! – Tehdään yhdessä ja annetaan luovuuden kukkia.
Go Online –
Irti oppikirjasta ja autenttisten tekstien äärelle.
Show and Tell –
Jaetaan itselle tärkeitä asioita ja kokemuksia muiden kanssa.
Get This! –
Keskeisiä rakenteita harjoitellaan ensin (tekstikirjassa) suullisesti ja sitten itse päättelemällä.
How Am I Doing? –
Omaa osaamista ja taitojen kehittymistä arvioidaan säännöllisesti ja käytännönläheisesti.
FlexiText –
Tekeminen ei lopu kesken. Joustoteksteihin liittyviä tehtäviä voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Ilmestynyt.

Tutustu näytesivuihin

scene_text_2_kansi

Scene 2 Texts

Kirjassa on kuusi jaksoa ja siinä liikutaan elokuva-, musiikki-, peli- ja mediamaailmassa. Pohditaan omaa identiteettiä ja ystävyyssuhteita. Tekstityyppejä edustavat mm. sarjakuva, karikatyyri, uutisteksti ja tilastot. Kulttuurialueita lähestytään uudenlaisesta näkökulmasta, ja esillä ovat Walesin, Skotlannin ja Irlannin lisäksi esim. Eurooppa ja englanti lingua francana.
Ilmestyy loppuvuodesta 2017.

scene_exercises_2

Scene 2 Exercises

Ilmestyy loppuvuodesta 2017.

scene_text_3_kansi

Scene 3 Texts

Aihepiireissä on jo katse vahvasti kohti tulevaa. Teemojen joukossa ovat opinnot ja työelämä, yhteiskunta, matkustaminen ja luonnonsuojelu.
Ilmestyy loppuvuodesta 2018.

scene_exercises_3

Scene 3 Exercises

Ilmestyy loppuvuodesta 2018.

Digikirja

Digikirja
Digikirjassa on tekstikirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Digikirja sisältää ääniraidat, videot ja Otavan sanastot -sovelluksen.

Digitehtävät
Digitehtävissä on harjoituskirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Tekstikohtaiset sanastot ja kuuntelutehtävät voi kuunnella ja omaa puhettaan voi äänittää. Tehtävät ovat interaktiivisia ja välittömän palautteen avulla oppilas voi seurata edistymistään. Opettaja näkee sekä oppilaan että ryhmän tulokset omassa raportointinäkymässään.

Sähköinen materiaali

Digilisätehtävät
Interaktiivisten digilisätehtävien avulla oppilas voi harjoitella sanastoa ja rakenteita hauskasti ja monipuolisesti. Digilisätehtävissä on kertaustehtäviä tekstikirjan jokaiseen jaksoon ja lisäksi houkuttelevia pelejä.

Otavan sanastot -sovellus
Sanastosovelluksen avulla voi nopeasti ja kätevästi hakea sanoja ja vertailla eri kieliä. Se on myös hyvä apu kertaamiseen ja sanakokeeseen valmistautumiseen.

Oppilaan äänite (mp3)
Äänite sisältää mm. kirjan tekstit ja niiden sanastot sekä teemasanastot. Se on ladattavissa mp3-muodossa.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto
Digiopetusaineistoissa kaikki opettajan materiaalit on koottu kätevästi yhteen. Tehopaketti auttaa opettajaa suunnittelemaan ja elävöittämään opetusta. Käsittelyvihjeet, lisätehtävät, kuuntelukäsikirjoitukset, harjoituskirjan ratkaisut ja luokassa yhdessä pelattavat pelit on järjestetty helposti navigoitavaksi kokonaisuudeksi. Aineistoon on liitetty myös tekstikirjan sisältö sekä kirjaan liittyvä äänite ja videot.

Luokkaäänite (mp3)
Mukana ovat kirjan tekstit ja niiden sanastot, teemasanastot, viestintätilanteet ja kuullunymmärtämistehtävät.

Arviointimateriaali
Sarjaan kuuluvat digikokeet helpottavat opettajan työtä. Saatavana ovat myös Word-muotoiset muokattavat kokeet.

Oppikirjailijat

Tuore ja työhönsä intohimoisesti suhtautuva tekijäryhmä tuo uuden OPSin käytäntöön.

 

Antti Hiitti

Antti Hiitti

Olen Antti Hiitti, tamperelaistunut vammalalainen. Isä, aviomies, opettaja ja oppikirjailija. Opetan englantia ja ruotsia ja ohjaan opetusharjoittelijoita Tampereen yliopiston normaalikoulussa. Pidän jenkkifutiksesta ja oluesta, hip hopista ja hampurilaisista. Keräilen kirjoja ja turhaa tietoa. Koska elämässä pitää olla haasteita, lähdin mukaan tekemään oppimateriaalia, joka helpottaa opettajan työtä ja auttaa oppilasta saavuttamaan potentiaalinsa kielenkäyttäjänä. Tuloksena on Scene.

Jaana Lumiala

Jaana Lumiala

Olen Jaana Lumiala Tampereelta. Opettajan työni ohessa olen ollut tekemässä Otavan englannin oppimateriaaleja jo parikymmentä vuotta. Vapaa-aikana tykkään ulkoilla, olla mukana lasten harrastuksissa, mökkeillä ja matkustaa.

Essi Parikka

Essi Parikka

Olen Essi Parikka. Valmistuttuani kieltenopettajaksi St. Martin’s Collegesta, Lancasterin yliopistosta, olen opettanut englantia ja saksaa Tampereella. Päätyönäni opetan kieliä monikulttuurisessa yhtenäiskoulussa pienistä kielenopiskelutaipaleensa aloittavista kolmasluokkalaisista aina yhdeksäsluokkalaisiin asti. Työni tuo mukanaan monenlaisia haasteita ja mahdollistaa hienoja kohtaamisia eri kulttuurien ja ihmisten kanssa. Vapaa-aika lenkkipoluilla, kuntosalilla, matkoilla ja ystävien seurassa tasapainottaa kiireistä arkea. Onnistun haalimaan elämääni jatkuvasti kaikennäköisiä projekteja ja aikatauluja, Scene niistä tällä hetkellä suurin.

Christopher Sloan

Christopher Sloan

My name is Christopher Sloan. I moved to Finland in 2009 after spontaneously promising my new Finnish girlfriend that I would follow her anywhere. Other than teaching English at the European School of Helsinki and writing, I divide my time between playing music, lindy hop dancing and outdoor sports.

Niina Tolkki

 Niina Tolkki

Olen Niina Tolkki, nykyinen pirkkalalainen, entinen vampulalainen. Aiemmin opetin englantia ja ohjasin opetusharjoittelijoita Tampereen yliopiston normaalikoululla mutta nyt olen kotona pienen pojan kanssa ja päivät täyttyvät ulkoilusta, uinnista, ystävistä ja pyykinpesusta. Haaveilen paljon ja innostun helposti. Haaveilu on vienyt minut Espanjaan ja Barbadokselle, mutta myös mukaan kiinnostaviin työprojekteihin. Kestosuosikkejani ovat poliisisarjat ja leipominen, uudempia esimerkiksi kantoliinat ja tietenkin Scene.

kristianbanfield-kopio

Kristian Banfield

My name is Kristian Banfield, and I’m from Melbourne, Australia. I first visited Finland while I was backpacking around Europe, and I loved it here so much that I decided to move to Helsinki permanently. I’ve been living in Finland for the past ten years now, and I completed my M.A. at the University of Helsinki in 2013. Today I work as a freelance copywriter and copyeditor, in addition to my full-time job at Posti. In my spare time I enjoy reading, cycling, and travelling. 

Esittelyvideo