In English

Scene (OPS 2016)

Uusi sarja yläkoulun englantiin

Scene lähestyy kielen oppimista kekseliäästi ja käytännönläheisesti. Scene on helppo kokea omakseen, koska se tarjoaa sopivasti valinnan vapautta opettajan ja oppilaiden oman kiinnostuksen mukaan.

  • Keskipisteessä on aktiivisesti toimiva oppilas, jota motivoi mahdollisuus valita itseään innostavia sisältöjä.
  • Eritasoisista tehtävistä jokainen oppilas löytää sopivaa tekemistä. Suurin osa tehtävistä on kuitenkin kaikille soveltuvia.
  • Yhdessä tekemiseen tarjotaan runsaasti mahdollisuuksia.
  • Scene ohjaa oppimaan myös oppikirjan ulkopuolella olevan autenttisen materiaalin äärelle.
  • Monimuotoiset kulttuuriin liittyvät tehtävät ylittävät virkistävästi ainerajoja.
  • Scene rohkaisee nuoria puhumaan ja viestimään tosielämän tilanteissa.
  • Materiaali antaa hyvät työkalut opettajalle ja eriyttää joustavasti jokaisen ryhmän mukaan.

Tutustu Sceneen minuutissa – katso video sivun alaosasta.

Oppilaan materiaalit

Tekstikirja
Tekstit kertovat aidoista, nuoria kiinnostavista ihmisistä ja ilmiöistä. Suulliseen viestintään kannustetaan, ja jokainen voi viestiä osaamistasolleen sopivalla tavalla. Englanninkielinen maailma ja eri kielivariantit tulevat tutuiksi ja kulttuurintuntemus karttuu kuin itsestään. Teemasanastot otetaan aktiiviseen käyttöön viestintätilanteissa. Tekstikirjassa on kuusi eri aihepiirin jaksoa. Jokaisessa jaksossa on kaksi perustekstiä ja ylöspäin eriyttävä joustoteksti FlexiText.

scene_text_1
Scene 1
Kirjassa on kuusi jaksoa: koti, perhe, vapaa-aika, ruoka, koulu, Suomi ulkomaalaisen silmin sekä matkustaminen. Teemoja lähestytään nuoria kiinnostavalla tavalla. Tekstityyppejä ovat mm. blogiteksti, lehtiartikkeli, esite, tietovisa, matkapäiväkirja sekä aidot kirjallisuusnäytteet. Tutustutaan USA:n, Britannian, Australian, Karibian ja Kanadan kulttuureihin. Esille on nostettu myös ajankohtainen monikulttuurisuus.
Ilmestyy marraskuussa 2016

 


scene_text_2
Scene 2
Kirjassa liikutaan elokuva-, musiikki-, peli- ja mediamaailmassa. Pohditaan omaa identiteettiä ja ystävyyssuhteita. Tekstityyppejä edustavat mm. sarjakuva, karikatyyri, uutisteksti ja tilastot. Kulttuurialueita lähestytään uudenlaisesta näkökulmasta, ja esillä ovat Walesin, Skotlannin ja Irlannin lisäksi esim. Eurooppa ja englanti lingua francana.
Ilmestyy loppuvuodesta 2017


scene_text_3
Scene 3
Aihepiireissä on jo katse vahvasti kohti tulevaa. Teemojen joukossa ovat opinnot ja työelämä, yhteiskunta, matkustaminen ja luonnonsuojelu.
Ilmestyy loppuvuodesta 2018

 

 

 


Harjoituskirja
Scenen tehtävät kannustavat oppilasta käyttämään englantia aktiivisesti. Jokaiselle löytyy itselle tärkeitä aiheita ja omantasoista tekemistä.
Action! – Tehdään yhdessä ja annetaan luovuuden kukkia.
Go Online – Irti oppikirjasta ja autenttisten tekstien äärelle.
Show and Tell – Jaetaan itselle tärkeitä asioita ja kokemuksia muiden kanssa.
Get This! – Keskeisiä rakenteita harjoitellaan suullisesti ja itse päättelemällä.
How Am I Doing? – Omaa osaamista ja taitojen kehittymistä arvioidaan säännöllisesti ja käytännönläheisesti.
FlexiText – Tekeminen ei lopu kesken. Joustoteksteihin liittyviä tehtäviä voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Digikirja

Digikirja
Digikirjassa on tekstikirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Digikirja sisältää ääniraidat, videot ja Otavan sanastot -sovelluksen.

Digitehtävät
Digitehtävissä on harjoituskirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Kappalesanastot ja kuuntelutehtävät voi kuunnella ja omaa puhettaan voi äänittää. Tehtävät ovat interaktiivisia ja välittömän palautteen avulla oppilas voi seurata edistymistään. Opettaja näkee sekä oppilaan että ryhmän tulokset omassa raportointinäkymässään.

Sähköinen materiaali

Digilisätehtävät
Interaktiivisten digilisätehtävien avulla oppilas voi harjoitella sanastoa ja rakenteita hauskasti ja monipuolisesti. Digilisätehtävissä on kertaustehtäviä tekstikirjan jokaiseen jaksoon ja lisäksi houkuttelevia pelejä.

Otavan sanastot -sovellus
Sanastosovelluksen avulla voi nopeasti ja kätevästi hakea sanoja ja vertailla eri kieliä. Se on myös hyvä apu kertaamiseen ja sanakokeeseen valmistautumiseen.

Oppilaan äänite (mp3)
Äänite sisältää mm. kirjan tekstit ja niiden sanastot sekä teemasanastot. Se on ladattavissa mp3-muodossa.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto
Digiopetusaineistoissa kaikki opettajan materiaalit on koottu kätevästi yhteen. Tehopaketti auttaa opettajaa suunnittelemaan ja elävöittämään opetusta. Käsittelyvihjeet, lisätehtävät, kuuntelukäsikirjoitukset, harjoituskirjan ratkaisut ja luokassa yhdessä pelattavat pelit on järjestetty helposti navigoitavaksi kokonaisuudeksi. Aineistoon on liitetty myös tekstikirjan sisältö interaktiivisena sekä kirjaan liittyvä äänite ja videot.

Luokkaäänite (mp3)
Mukana ovat kirjan tekstit ja niiden sanastot, teemasanastot, viestintätilanteet ja kuullunymmärtämistehtävät.

Arviointimateriaali
Sarjaan kuuluvat digikokeet ja digisanakokeet helpottavat opettajan työtä. Saatavana ovat myös Word-muotoiset muokattavat kokeet.

Oppikirjailijat

Tuore ja työhönsä intohimoisesti suhtautuva tekijäryhmä tuo uuden OPSin käytäntöön.

Antti Hiitti
Jaana Lumiala
Essi Parikka
Christopher Sloan
Niina Tolkki

Esittelyvideo