In English

Lukemisia

Lukemisia seiskoille, kaseilla ja yseille

Lukemisia-sarjan satu- ja novellikokoelmat koostuvat niin klassikoista kuin nykypäivän tarinoista. Ne puhuttelevat nuorta lukijaa. Mukana on huumoria ja elämää. Erilaisia oppimistapoja tukevat tehtävät auttavat kehittämään kielellistä ilmaisua ja analysoimaan tekstejä. Liitteenä on myös runsaasti tehtäviä, joita voi soveltaa mihin tahansa kaunokirjalliseen tekstiin.

Lukemisia

ISBN-numero: 9511197894

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Lukemisia seiskoille

Lukemisia seiskoille -kirjan tarinat ja novellit kertovat seikkailuista, lapsuuden leikeistä, hassuista aikuisista ja omalaatuisista eläimistä humoristisesti, elämänmakuisesti ja jännittävästi. Miten lohikäärme lämmittää omakotitalon pannuhuoneen? Kuinka Prinsessa Ruususen oikein kävikään satavuotisen unen jälkeen? Saako mäyräkoira porsaan paperit?

Lukemisia kaseille

Lukemisia kaseille -kirjan novellit, kertomukset ja modernit sadut käsittelevät elämän moninaisuutta, erilaisuutta ja eettisiä kysymyksiä. Kirjassa paneudutaan myös kirjallisuuden lajityyppeihin, erityisesti salapoliisi-, tieteis-, fantasia- ja kauhukertomuksiin.

Mukana on sekä vanhaa että uutta, kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta. Tarinoita höystävät huumori, rikas kieli ja ajatuksia herättävät oivallukset.

Lukemisia yseille

Lukemisia yseille -kirja koostuu klassikkokirjailijoiden ja uusien kykyjen koskettavista, viisaista, yllättävistä ja kutkuttavan humoristisista novelleista ja kertomuksista.

Kertomukset tarjoavat lukijoille aineksia eettiseen ja moraaliseen pohdintaan. Kirjassa annetaan myös vinkkejä novellin kirjoittamiseen ja opastetaan kirjallisuusanalyysin tekoon.

Oppikirjailijat

Saija Anttila
Maarit Charpentier