In English

Loitsu

Äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarja luokille 7–9

Loitsu on oppimisen iloa, tekemistä ja kokemista. Loitsussa yhdistyvät elämykset, tiedostaminen ja vaikuttaminen. Loitsu on tietoista oppimista ja kulttuuriin perehtymistä.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >

Loitsu

ISBN-numero: 9789511223221

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Loitsu äidinkieli ja kirjallisuus 7

Loitsu 7 keskittyy kieleen ja kirjallisuuteen elämysten antajina. Kirjan päälukuja ovat Oppimisen avuksi, Kertomus, Myytit ja maailman kirjallisuuden klassikot sekä Sanojen luokittelu. Lukujen tekstit ja tehtävät käsittelevät usein tietyn aihepiirin aiheita. Loitsu 7:n aihepiirit ovat kieli, vesi, maa ja ilma.

Loitsu äidinkieli ja kirjallisuus 8

Loitsu 8 keskittyy vaikuttamiseen sekä vuorovaikutustaitoihin. Oppikirjan pääluvut käsittelevät oppimista, kaunokirjallisuutta, tekstin vaikutusta, mediaa ja kieltä. Loitsu opettaa nyt entistä enemmän konkreettisia tekstitaitoja.

Loitsu äidinkieli ja kirjallisuus 9

Loitsu 9 keskittyy suomalaisen kulttuuri-identiteetin rakentamiseen ja aktiivisen kansalaisen perustaitoihin. Kirjan päälukuja ovat Elämän avuksi, Myytit ja Kalevala, Suomen kieli – oma kieli sekä Suomalaisen kirjallisuuden historia. Lukujen aihepiirit ovat syksy, talvi, kevät ja kesä.

Harjoituskirjat

Kaikki Loitsuharjoitukset käsittelevät oikeinkirjoitusta. Tämän lisäksi Loitsuharjoitukset 7 keskittyy sanaluokkiin, Loitsuharjoitukset 8 perehdyttää moduksiin ja lauseenjäseniin ja Loitsuharjoituksia 9 johdattaa suomen kielen koko rakenteeseen ja tekstin hallinnan harjoitteluun.

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaali sisältää arviointilomakkeita, eritasoisia, selkeitä ja innostavia kokeita sekä oppikirjan tehtävien mallivastaukset.

Oppikirjailijat

Sinikka Herajärvi
Päivi Laine
Leena Paasio-Leimola
Päivi Valtonen
Petra Vartia