In English

Futurix (OPS 2016)

Uusi, pätevä Futurix 7–9!

Futurix 7–9 on täysin uudistettu oppilaanohjauksen oppikirja, jossa on säilytetty entisen Futurix -sarjan vahvuudet. Kirja julkaistaan myös ohjaajan aineistossa digiversiona. Oppilaskeskeinen lähestymistapa ohjaa myönteisesti tavoitteisiin. Kirja esittelee laajasti ja selkeästi peruskoulun jälkeiset vaihtoehdot ja auttaa jokaista oppilasta löytämään oman juttunsa. Monipuoliset tehtävät tukevat pohdintoja ja valintoja.

Futurix (OPS 2016)

ISBN-numero: 9789511283089

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Futurix 7-9 Oppilaanohjaus

Futurix 7-9 sisältää opetussuunnitelman valtakunnallisen aineiston. Siinä käsitellään opiskeluun, koulutyöhön, arviointiin sekä itsensä tuntemiseen liittyviä kysymyksiä. Ohjauksen tavoitteellisuus on huomioitu. Kirjassa esitellään laajasti ja perusteellisesti peruskoulun jälkeiset koulutusvaihtoehdot. Tämä helpottaa oppilasta tekemään omia koulutukseen liittyviä ratkaisujaan. Kirjan kuvitus tukee monipuolisia tehtäviä ja oppilaskeskeistä lähestymistapaa.

Näytesivut

Futurix 7-9 TET-aineisto

Kaikki tarvittava materiaali työelämään tutustumisjaksoa varten.

Opettajan materiaalit

Futurix 7-9 ohjaajan aineisto

Sähköisen ohjaajan aineiston pohjana toimii oppikirja. Aina ajan tasalla olevasta aineistosta saa monipuolisia ohjeita ja vinkkejä kirjan käyttöön. Aihekokonaisuuksiin liittyviä nettiosoitteita on lisätty, samoin kuin vihjeitä oheismateriaalista. Tärkeimmistä on taululle zoomattavat kuvat.

Tutustu ohjaajan aineiston demoon tästä >

Sarjaan kuuluvat myös aiemmin ilmestyneet Futurix Jatko-opinto-opas ja rehtorien ja luokanvalvojien käyttöön tarkoitettu Futurix+ Koulutyöopas

Oppikirjailijat

Raimo Heikkinen

Olen lapinlahtelainen opinto-ohjaaja, jolla on pitkä työkokemus opon työstä yläkoulussa ja lukiossa. Erityinen kiinnostuksen kohde minulla on ollut koulun ja työelämän välisten yhteyksien kehittäminen. Oppikirjailijana olen ollut yli 15 vuotta.

Niina Kutvonen

Työskentelen yläkoulun oppilaanohjaajana Joroisissa. Oppilaanohjauksen kehittäminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Uskon siihen, että pystyäkseen tekemään valintoja elämässään, nuori tarvitsee tietoa vaihtoehdoista. Tärkeinä asioina näen myös myönteisyyden, ratkaisukeskeisyyden ja luovuuden. Näillä eväillä elämässä pääsee jo pitkälle.

Leena Valutie

Työskentelen oppilaanohjaajan Hiekanpään koulussa Pieksämäellä. Nautin ohjaajan työstäni yläkoulussa. Oppikirjan tekemisessä johtoajatuksena on ollut oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen. Oppimisen ilon toivon välittyvän kirjan käyttäjälle samoin yhdessä tekemisen. Toivon, että kirjassa on paljon sijaa oppilaan omille oivalluksille ja omille ratkaisuille.

Tet-aineistossa lisäksi: Erkki Koski, Erja Öhman