In English

Forum 7-8 historia (OPS 2016)

Historiasta on helppo innostua, kun historian kertomukset heräävät eloon uudessa Forum-sarjassa. Forumin avulla eriyttäminen on helppoa ja historian taidot tulevat jokaiselle tutuksi. Uusien taitoaukeamien avulla jokainen pääsee tutkimaan ja soveltamaan.

Forum tempaisee lukijansa historian pyörteisiin. Kirjassa on huomioitu suurten historiallisten muutosten lisäksi tavallisen ihmisen arki iloineen ja murheineen. Teksti on selkeää ja värikästä: Forum tarjoilee lukijalle maistuvan annoksen historiaa.

Forum noudattaa uutta opetussuunnitelmaa.

Sarja on saatavilla myös ruotsiksi, katso tästä >

Vinkki oppitunnille tästä >
Suomen 100-vuotisjuhlavuosi lähestyy. Tutkikaa oppilaiden kanssa Suomi-kuvaa.

 

Forum 7-8 historia (OPS 2016)

ISBN-numero: 9789511265603

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Forum 7 historia

Forum 7 korostaa elämyksellisyyttä ja historian taitoja. Lukija johdatellaan uuteen aiheeseen tarinoiden ja dokumenttien kautta. Nämä taitoaukeamat vievät lukijansa muun muassa intiaanien kyynelten polulle, savusumun peittämiin tehdaskaupunkeihin ja ensimmäisen maailmansodan ilmataisteluihin.

Näytesivut

Forum 7 historian harjoituksia

Harjoituskirjassa monipuoliset tehtävät kannustavat tarkastelemaan historiaa eri näkökulmista: tutkimaan historian lähteitä, soveltamaan oppikirjan tietoja, ratkaisemaan historian arvoituksia ja ajattelemaan itse.

Forum 8 historia

Forum 8 korostaa elämyksellisyyttä ja historian taitoja. Jokainen jakso alkaa Tutki ja sovella -kokonaisuudella, jossa lukija johdatellaan uuteen aiheeseen tarinoiden ja dokumenttien kautta. Nämä taitoaukeamat vievät lukijansa muun muassa atomipommin repimään Hiroshimaan, muurin halkomaan Berliiniin ja Kiinan rikkaimman naisen pyöreän pöydän äärelle.

Näytesivut

Forum 8 historian harjoituksia

Harjoituskirjassa monipuoliset tehtävät kannustavat tarkastelemaan historiaa eri näkökulmista: tutkimaan historian lähteitä, soveltamaan oppikirjan tietoja, ratkaisemaan historian arvoituksia ja ajattelemaan itse.

Opettajan materiaalit

Forum 7 ja 8 -kirjojen opettajan oppaissa on pedagogisia vinkkejä oppitunnille, taustatietoa, työtapavihjeitä, oppikirjan kuvien avauksia ja oppikirjan tehtävien vastaukset sekä kokeet.

Harjoituskirjan vastaukset

Forum 7 ja 8 Historian harjoituksia vastaukset ovat tilattavissa erillisinä pdf-tiedostoina Otavan verkkokaupasta koulusi tunnuksilla.

Sähköinen materiaali

Opettajan digiopetusaineisto on herkullisen runsas kokonaisuus oppitunnin elävöittämiseksi. Sen avulla rakennat toiminnallisia oppitunteja.

Forum 7 ja 8 digiopetusaineisto

  • Digiopetusaineisto sisältää animoituja kuvanavauksia, karttoja ja diagrammeja.
  • Ne sisältävät myös runsaasti videoita sekä oppilaille tarkoitetut valmiit kysymykset videoihin.
  • Mukana ovat oppikirjan tekstit näyttelijä Eero Saarisen ääneen lukemana.
  • Arvioinnin tueksi löytyy runsaasti valinnanvaraa sisältävä koepankki.
  • Digiopetusaineistosta saat tukea myös eriyttämiseen.

Kokeile digiopetusaineistoja veloituksetta 30 päivän ajan Otavan Opepalvelussa

Lisämateriaalit

Forum draamatyötapoja historiaan ja yhteiskuntaoppiin

Kirja sisältää valmiita draamallisia tehtäviä peruskoulun kaikille luokille, joilla opiskellaan historiaa ja yhteiskuntaoppia.

Draamallinen työskentely oppitunnilla ei ole vain oppitunnin elävöittämistä ja tunnin toiminnallistamista vaan etupäässä opiskeltavien asioiden tutkimista ja tiedon soveltamista käytäntöön.

Kirjassa on mukana ohjeet niin opettajille kuin oppilaillekin sekä ideoita tehtävien purkuun. Kirjan draamamenetelmät ovat helposti sovellettavissa myös muihin aihepiireihin.

Tekijät: Inkeri Ahvenisto ja Anuleena Kimanen

Äänitteet

Antiikin aikana ihmiset kerääntyivät Forumille kuuntelemaan poliitikkojen puheita ja tarinankertojien juttuja. Tarinat ja tiedot siirtyivät ihmiseltä toiselle suullisesti. Forumin äänikirjan avulla voit palata menneisyyteen ja kuulla tarinat kerrottuina. Kirja herää uudella tavalla eloon ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille oppijoille ja opetustavoille.

Forum 8 (5 cd)

Oppikirjailijat

Eenariina Hämäläinen on tamperelainen historian, filosofian, elämänkatsomustiedon ja yhteiskuntaopin lehtori, joka opettaa tällä hetkellä Tampereen yhteiskoulussa. Hän on myös Forum 9 -kirjan oppikirjailija.

Antti Kohi on helsinkiläinen historian, yhteiskuntaopin ja ilmaisutaidon lehtori, joka opettaa Ressun lukiossa. Hän on myös lukion Forum-sarjan ja Forum 9 -kirjan oppikirjailija.

Kimmo Päivärinta opettaa historiaa ja yhteiskuntaoppia Koillis-Helsingin lukiossa. Hän on myös lukion Forum-sarjan ja Forum 5–6 -kirjan oppikirjailija.

Ira Vihreälehto yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Tampereelta.

Vesa Vihervä toimii Mäkelänrinteen lukion rehtorina Helsingissä. Hän on myös lukion Forum-sarjan ja Forum 9 -kirjan oppikirjailija.