In English

Elo (OPS 2016)

Yläkoulun biologia
Elo on innostava ja luotettava yläkoulun biologian sarja. Selkeä ja helppolukuinen teksti ja tarkkaan mietitty kuvitus auttavat ymmärtämään opittavat asiat. Elo kannustaa tekemään tutkimuksia ja pohtimaan. Ulkoasu on uudella tavalla visuaalinen. Sopiviin paloihin pilkottu teksti sekä kuvien ja tekstien muodostamat kokonaisuudet tempaavat mukaansa biologian maailmaan.

Koululla on mahdollisuus valita joko painetut tai digituotteet.

Elo noudattaa uutta opetussuunnitelmaa. Lue lisää.

Sarja saatavilla myös ruotsiksi! Lue lisää.

Tutustu Elo Elämä -digikirjan demoon.

Elo (OPS 2016)

ISBN-numero: 9789511279297

Tekijät: Heikki Arponen, Ulla Haapanen, Tiina Häggström-Nikkola, Sanna Jortikka, Matti Leinonen, Teuvo Nyberg

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Elo Elämä

Elo Elämässä tutkitaan elämän perusilmiöitä, vertaillaan eliöiden rakenteita, elintoimintoja ja sopeutumista ympäristöönsä. Kirjan avulla tutustutaan eliöyhteisön perusrakenteeseen. Lisäksi tarkastellaan eliökunnan rakennetta ja sen kehitystä.

Katso näytesivut tästä.

Elo Elämä Tehtävät

Elo Elämä tehtäväkirjan avulla syvennetään ja laajennetaan oppikirjasta opittua. Tehtäväkirjassa on monenlaisia yksin, pareittain ja ryhmissä suoritettavia tehtäviä, joita voi tehdä niin ulkona luonnossa kuin sisällä luokkahuoneessa. Tehtävät kannustavat pohtimaan elämän perusrakenteita ja tutkimaan itse niiden ilmenemismuotoja.

Katso näytesivut tästä.

Elo Metsä

Elo Metsässä tutkitaan metsäekosysteemiä ja syvennetään ekosysteemi-käsitettä. Tarkastelussa on myös eliöiden sopeutuminen ympäristöönsä ja niiden väliset vuorovaikutussuhteet sekä elinympäristöjen monimuotoisuus.

Elo Metsä Tehtävät

Elo Metsä tehtäväkirjan avulla syvennetään ja laajennetaan oppikirjasta opittua. Tehtäväkirjassa on monenlaisia yksin, pareittain ja ryhmissä suoritettavia tehtäviä, joita voi tehdä niin ulkona luonnossa kuin sisällä luokkahuoneessa.

Elo Ihminen

Elo Ihmisessä käsitellään ihmisen rakennetta, elintoimintoja ja säätelyjärjestelmiä sekä perehdytään ihmisen lisääntymiseen, kasvuun ja kehitykseen. Lisäksi tutustutaan perinnöllisyyden ja bioteknologian perusteisiin ja syvennetään evoluutiota ja elämän kehityshistoriaa.
Ilmestyy keväällä 2018.

Elo Ihminen Tehtävät

Ilmestyy keväällä 2018.

Digikirja

Koulu voi valita oppikirjan tilalle samansisältöisen digikirjan ja vastaavasti tehtäväkirjan sijasta voidaan valita Digitehtävät.

Opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä digikirjojamme. Jatkamme kehitystyötä palautteen perusteella. Uudet ominaisuudet päivittyvät myös ostettujen digikirjojen käyttölisensseihin.

Tutustu Elo Elämä -digikirjan demoon

Elo Elämä Digikirja

Digikirjassa on sama sisältö kuin printtioppikirjassa. Digikirja sisältää lisäksi esim. videoita ja tekstin luettuna ääneen.

Elo Elämä Digitehtävät

Digitehtävissä on sama sisältö kuin printtitehtävissä. Digitehtävät tehdään sähköisesti ja niissä on automaattinen tarkistus.

Elo Metsä Digikirja

Elo Metsä Digitehtävät

Elo Ihminen Digikirja

Elo Ihminen Digitehtävät

Sähköinen materiaali

Digiopetusaineiston rungon muodostaa Elon digikirja. Aineiston avulla voi tunneilla yhdessä tarkastella oppikirjan kuvia ja tutustua videoiden avulla opetettaviin ilmiöihin. Mukana myös oppikirjan tehtävien ja tehtäväkirjan tehtävien vastaukset. Digiopetusaineisto tarjoaa lisäksi koetehtäviä sekä tukea arviointiin sekä vinkkejä ja ideoita opetukseen. Lajintunnistusosien avulla on helppo yhdessä harjoitella ja testata lajien tunnistusta.

Elo Elämä Digiopetusaineisto

Elo Metsä Digiopetusaineisto

Elo Ihminen Digiopetusaineisto

Tehtäväpaketti

Kuivuva järvi muuttuu metsämaaksi

Tulosta tästä opetusvinkki (pdf) >

Oppikirjailijat

Heikki Arponen

Heikki on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Espoosta.

Ulla Haapanen

Ulla on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Kaarinasta. Ulla on ollut mukana OPS 2016-työssä.

Tiina Häggström

Tiina on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Kaarinasta.

Sanna Jortikka

Sanna on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja sekä kokenut oppikirjailija Tampereelta.

Matti Leinonen

Matti on palkittu tieto- ja oppikirjailija Tampereelta ja hänellä on pitkä kokemus opettajan työstä. Hän on myös ympäristöekologian dosentti.

Teuvo Nyberg

Teuvo on oppikirjailija ja opetusneuvos sekä kokenut ja palkittu oppimateriaalien tekijä Tampereelta.