In English

Sydän 3-6 (OPS 2016)

Uusi Sydän-sarja tuo sykettä uskonnontunneille!

Sydän tarjoaa monipuoliset eväät uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Se on yleissivistävä ja avarakatseinen oppimateriaali, joka auttaa oppilaita kasvamaan monikulttuuriseen maailmaan sekä rakentamaan omaa identiteettiään ja katsomustaan. Kristinuskon lisäksi tutustutaan muihin uskontoihin ja opetellaan kunnioittamaan omaa ja toisen pyhää. Sydän kannustaa oppilaita kehittämään eettistä ajatteluaan sekä harjoittelemaan tunne-, vuorovaikutus- ja elämäntaitoja.

Sydän tuo sykettä uskonnon oppituntiin kannustamalla oppilaita keskustelemaan, toimimaan ja tutkimaan. Se rohkaisee ystävyyteen, kekseliäisyyteen, ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja positiiviseen elämänasenteeseen.

Tutustu Sydän 3 ja uuden opetussuunnitelman perusteet -esitteeseen >

Tulossa!
Sydän 4 ilmestyy 2017.
Sydän 5 ilmestyy 2018.
Sydän 6 ilmestyy 2019

Alkuopetuksen Sydän 1-2 löytyy täältä >

Oppilaan materiaalit

Sydän 3 Oppikirja

Oppikirjassa käsitellään opetussuunnitelman keskeisiä sisältöalueita: oma uskonto, uskontojen maailma ja hyvä elämä. Kirjassa tutustutaan mm. uskonnon ja omantunnon vapauteen, lapsen oikeuksiin, Vanhan testamentin kertomuksiin sekä uskontojen pyhiin paikkoihin ja rakennuksiin. Jokainen jakso alkaa aiheeseen johdattelevalla tekstillä ja päättyy toiminnalliseen Sykettä sydämeen -aukeamaan. Raikas kuvitus antaa tilaa oivalluksille.

Sydän 3 Tehtäväkirja

Tehtäväkirja tarjoaa runsaasti tekemistä: tehtävät harjoittavat mm. eettistä pohdintaa, monilukutaitoa ja median käyttöä. Kotitehtävälaatikosta on helppo antaa kotiläksy. Jokaisen jakson päättää projekti, johon on vaiheistetut ohjeet. Tehtäväkirjassa on myös itsearviointi.

Sydän 4 oppikirja

Sydän 4 Oppikirja

Tulossa 2017.

Sydän 4 tehtäväkirja

Sydän 4 Tehtäväkirja

Tulossa 2017.

Digikirja

Sarjan oppikirjat ovat tarjolla myös digitaalisesti!

Digikirja tarjoaa oppikirjan sisällön (tekstit, kuvat, tehtävät) digitaalisessa muodossa. Se antaa mahdollisuuden kuunnella oppikirjan tekstit sekä tarkastella kuvia lähemmin. Tehtäviin voi vastata kirjoittamalla, äänittämällä tai kuvatiedostolla. Päätelaiteriippumaton.

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaali tarjoaa opettajalle ohjeita ja ideoita oppituntien pitämiseen. Opas sisältää myös laulu-CD:n.

Sähköinen materiaali

Digiopetusaineisto tarjoaa opettajalle ohjeita ja ideoita oppituntien pitämiseen ja antaa mahdollisuuden rikastuttaa opetusta erilaisilla tehtävillä.
Jokaiseen lukuun on useita tehtäviä: kuuntelemista, kuvien tarkastelua, pohdinta- ja päättelytehtäviä. Lisäksi materiaalista löytyy ääneen luettuja Raamatun kertomuksia, videoita sekä lauluja ja virsiä.

Tutustu Sydän 3 Digiopetusaineiston demoon tästä!

Oppikirjailijat

Merja Kalm

Rauna Sirola

Tehtäväkirja ja opettajan materiaali: Maria Kuusisto, Marjo Similä

Tehtäväpaketti

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Sydän 4: Tutkitaan lapsen oikeuksia

Tulosta tästä (pdf) >

Sydän 3: Lapsen oikeudet

Tulosta tästä (pdf) >

Pääsiäisenajan tehtäviä

Tulosta pääsiäistehtävä tästä >