In English

Forum 5 ja 6 (OPS 2016)

Uusi historian oppimateriaalisarja luokille 5 ja 6

Historiasta on helppo innostua, kun historian kertomukset heräävät eloon uudessa Forum-sarjassa. Forumin avulla eriyttäminen on helppoa ja historian taidot tulevat jokaiselle tutuksi. Aikakauden arvoitusten kautta jokainen pääsee toimimaan historian tutkijana.

Forum tempaisee lukijansa historian pyörteisiin. Kirjassa on huomioitu suurten historiallisten muutosten lisäksi tavallisen ihmisen arki iloineen ja murheineen. Teksti on selkeää ja kuvitus värikästä: Forum tarjoilee lukijalle maistuvan annoksen historiaa.

Forum noudattaa uutta opetussuunnitelmaa.
Lue lisää >

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >
Katso käyttäjäedut tästä >
Sarja saatavilla myös ruotsiksi tästä >
Etsitkö yläkoulun Forum-sarjaa? Löydät sen täältä.

Forum 5 ja 6 (OPS 2016)

ISBN-numero: 9789511246190

Tekijät: Kimmo Päivärinta - Kati Solastie - Simo Turtiainen

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Historian ihmeelliset seikkailut heräävät eloon Forumissa. Innostavan oppikirjan kerronnallinen teksti, jännittävä kuvitus ja mielenkiintoiset tapaustutkimukset houkuttelevat oppilaat mukaansa harjoittelemaan historian taitoja.

Forum 5 historia

Forumilla olet historian tapahtumien keskipisteessä. Mieleenpainuvien kertomusten kautta saat mahdollisuuden eläytyä menneisyyden tapahtumiin. Samalla toimit myös historiantutkijana ja yrität selvittää aikakauden arvoituksia. Miksi kreikkalaiset urheilijat juoksivat alasti? Mitä seurauksia Tutankhamonin haudan avaamisella oli? Historian opiskelu antaa valmiudet ymmärtää ihmisiä ja maailmaa, jossa elät. Lähde seikkailulle menneisyyden kiehtovaan maailmaan!

Näytesivut

Forum 5 historian harjoituksia

Forum-harjoituskirjat ohjaavat oppilasta tekstin ymmärtämiseen ja huomioivat tutkivan oppimisen periaatteet. Jokaisella aukeamalla on tekstiä avaavien ja tekstin ymmärtämistä helpottavien tehtävien lisäksi toiminnallisuutta. Oppilaat pääsevät itse tutkimaan historiaa myös Taitava tutkija -aukeamilla, joilla kerrataan opittua ja harjoitellaan historian taitoja.

Näytesivut

Forum 6 historia

Forumilla olet historian tapahtumien keskipisteessä. Mieleenpainuvien kertomusten kautta saat mahdollisuuden eläytyä menneisyyden tapahtumiin. Samalla toimit myös historiantutkijana ja yrität selvittää aikakauden arvoituksia. Oliko Robin Hood oikeasti olemassa? Keitä olivat Kolumbus, Michelangelo ja Galilei? Miksi päreet paloivat suomalaisessa maalaistalossa? Mitä seurauksia Ranskan vallankumouksella oli? Historian opiskelu antaa valmiudet ymmärtää ihmisiä ja maailmaa, jossa elät. Lähde seikkailulle menneisyyden kiehtovaan maailmaan!

Forum 6 historian harjoituksia

Tervetuloa Forumin harjoitusten pariin! Forum 6 Historian harjoituksien avulla opit perusasiat. Sen lisäksi opiskelet taitavan tutkijan menetelmiä, eläydyt menneisyyden tapahtumiin ja arvioit lähteiden todenperäisyyttä. Historian opiskelu avaa valmiudet ymmärtää ihmisiä ja maailmaa, jossa elät. Lähde seikkailulle menneisyyden kiehtovaan maailmaan!

Forum 6 sähköinen oppilaan aineisto

Elämyksellinen sähköinen oppilaan aineisto sisältää jaksokohtaiset tehtävät, jotka oppilaat voivat tehdä itsenäisesti. Osa tehtävistä on jaettu tasoihin, mikä mahdollistaa eriyttämisen. Aineisto toimii tietokoneella ja tabletilla. Voit tilata aineiston Otavan verkkokaupasta koulusi tunnuksilla. Aineisto on oppilaskohtainen.

Opettajan materiaalit

Opettajan oppaat

Helppokäyttöisissä opettajan oppaissa on vinkkejä oppituntien kulkuun, taustatietoa, työtapavihjeitä, taulukuvia, kuvien ja tekstien avauksia sekä oppikirjan tehtävien mallivastaukset.

Tutustu Forum 5 Opettajan oppaan näytesivuihin.

Forum 5 ja 6 harjoituksia vastaukset

Forum 5 ja 6 harjoituksia vastaukset ovat tilattavissa erillisinä pdf-tiedostoina Otavan verkkokaupasta koulusi tunnuksilla.

Sähköinen materiaali

Forum 5 ja 6 sähköiset opetusaineistot ja Forum 6 oppilaan aineisto tuovat historian tapahtumat keskelle luokkaasi. Käyttäjäystävällinen sähköinen opetusmateriaali on uudenlainen tapa elävöittää oppitunteja ja lisätä niiden toiminnallisuutta.

Forum 5 ja 6 sähköiset opetusaineistot ovat monipuolisia kokonaisuuksia

* Oppikirjan kuvia on avattu ja animoitu elävöittämään historiaa.
* Oppikirjasta tuttujen animoitujen karttojen avulla on helppo harjoitella kartan lukemisen taitoa.
* Aineisto sisältää opettajan oppaan taulukuvat monipuolisina sähköisinä versioina.
* Kunkin jakson lopussa on asioita kertaava tietokilpailuosio.
* Koepaketissa on valmiita koetehtäviä.

Tutustu veloituksetta Forumin sähköisiin opetusaineistoihin 30 päivän ajan Otavan Opepalvelussa!.

Forum 6 sähköinen oppilaan aineisto

Elämyksellinen sähköinen oppilaan aineisto sisältää jaksokohtaiset tehtävät, jotka oppilaat voivat tehdä itsenäisesti. Osa tehtävistä on jaettu tasoihin, mikä mahdollistaa eriyttämisen. Aineisto toimii tietokoneella ja tabletilla. Voit tilata aineiston Otavan verkkokaupasta koulusi tunnuksilla.

Tutustu Forum 6 sähköiseen oppilaan aineistoon.

Lisämateriaalit

Forum draamatyötapoja historiaan ja yhteiskuntaoppiin

Kirja sisältää valmiita draamallisia tehtäviä peruskoulun kaikille luokille, joilla opiskellaan historiaa ja yhteiskuntaoppia.

Draamallinen työskentely oppitunnilla ei ole vain oppitunnin elävöittämistä ja tunnin toiminnallistamista vaan etupäässä opiskeltavien asioiden tutkimista ja tiedon soveltamista käytäntöön. Kirjassa on mukana ohjeet niin opettajille kuin oppilaillekin sekä ideoita tehtävien purkuun. Kirjan draamamenetelmät ovat helposti sovellettavissa myös muihin aihepiireihin.

Tekijät: Inkeri Ahvenisto ja Anuleena Kimanen

Oppikirjailijat

Kimmo Päivärinta

Olen Kimmo Päivärinta Helsingin medialukiosta. Olen tehnyt historian oppikirjoja alakoulusta lukioon sekä lukion yhteiskuntaopin oppikirjoja. Opettajana olen ollut jo 17 vuotta. Perheeseeni kuuluu kolme tyttöä ja kolme kissaa. Nuorin lapsistani on kolmannella luokalla ja vanhin on jo ylioppilas. Ruuanlaitto, ulkoilu, hiihto ja palapelin teko ovat lempipuuhiani. Alakoulun historian Forum Team on ollut todellinen Dream Team.

Kati Solastie

Olen Kati Solastie Helsingistä. Toimin luokanopettajana Suutarilan ala-asteen koulussa ja työuraa opettajana on kertynyt 23 vuotta. Eri oppikirjasarjojen ja muun oppimateriaalin teossa on vierähtänyt 13 vuotta, koulutushommiakin on tullut tehtyä useampana vuonna.
Oppikirjatyön parasta antia ovat ammatilliset aikuiskontaktit. Harvoin tulee pohtineeksi oppimista, opettamista ja opettajuutta niin kuin muiden oppikirjailijoiden ja kustannustoimittajien kanssa, väittelykään ei ole ollut meille vierasta. Kokouksen jälkeen palaan taas omaan luokkaani virkistyneenä ja innoissani - kahden työn tekemisestä huolimatta. Työryhmässä vuorovaikuttaminen antaa energiaa!
Perheeni, eli kaksi murrosikäistä tytärtä ja kärsivällinen puoliso, pitävät huolen siitä, että oma koti on kullan kallis.

Simo Turtiainen

Nimeni on Simo Turtiainen. Olen kolmekymppinen historiaan erikoistunut luokanopettaja Tampereelta. Tällä hetkellä toimin opettajana Nokialla Myllyhaan koulussa. Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi pientä tytärtä ja vilkas koira, joten tohinaa riittää niin töissä kuin kotonakin. Oppikirjailijana toivon tuovani tuoreita ajatuksia ja työtapoja historian tunneille. Mukavia hetkiä Forumin parissa!