In English

Digitaaliset aineistot

Tarjoamme opettajien toiveiden pohjalta tehtyjä ratkaisuja sekä digitaalisessa että painetussa muodossa. Monipuoliset alakoulun digitaaliset aineistot antavat mahdollisuuden rikastaa opetusta
näppärästi mm. äänen, kuvien ja videoiden avulla.
Käyttäjäystävällisten materiaalien avulla on helppo sisällyttää opetukseen myös uuden opetussuunnitelman mukainen tieto- ja viestintätekniikkataitojen opetus.

Oppilaan käyttöön tarjoamme laadukkaita digikirjoja, digitehtäviä sekä digilisätehtäviä. Opettajan digiopetusaineistot ovat tehokkaita työkaluja opetuksen suunnitteluun, arviointiin sekä oppitunnilla asioiden havainnollistamiseen.

Digitaalisten aineistojen hinnat >

Kokeile 30 päivää veloituksetta!
Nyt ilmestyneitä digitaalisia aineistoja voit kokeilla 30 päivää veloituksetta rekisteröitymällä Otavan Opepalveluun >

Onko koulusi siirtymässä kokonaan digitaalisiin aineistoihin?
Ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön, niin kerromme sinulle lisää. Myyntipäälliköt >

Oppilaan materiaalit

Digikirjat

Oppilaan käyttöön tarjoamme ammattitaidolla tehtyjä digikirjoja, joissa on samat sisällöt kuin painetuissa oppikirjoissa. Digikirjoissa sisältöä on voitu rikastaa äänellä, kuvilla ja videoilla. Lisäksi tehtäviin voi usein vastata kirjoittamisen lisäksi vaikka äänittämällä tai valokuvalla.

Forum Yhteiskuntaoppi Digikirjat I ja II

Uudet Forum-sarjan digikirjat I ja II tuovat käyttöösi kaikki Forum Yhteiskuntaopin painettujen oppikirjojen sisällöt (tekstit, kuvat) äänen ja videon avulla rikastettuna. Kuvia ja tekstejä voi tarkastella myös suurempina. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Kokeile Forum Yhteiskuntaoppi Digikirja I demoa >

High five! Digikirja

Uuden englannin sarjan High five! 3 -digikirja tarjoaa teksti- ja harjoituskirjan sisällön (tekstit, kuvat, tehtävät) digitaalisessa muodossa. Oppilas voi itse kuunnella tekstit ja kuuntelutehtävät sekä äänittää omaa puhettaan. Tehtäviin voi vastata mm. kirjoittamalla, ja oppilas saa heti palautteen vastauksestaan. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

High five! 4 Digikirja ilmestyy 2017.

Kokeile High five! 3 Digikirjan demoa >

Megafon 1 Digikirja

Megafon 1 digikirjassa on uuden B1-ruotsin Megafon 1 -tekstikirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Lisäksi oppilas voi kuunnella kirjan tekstit sekä suurentaa kuvia. Kappalesanaston sanat saa näkyviin viereiseen palstaan. Kirja sisältää myös Otavan sanastot -sovelluksen, josta voi nopeasti hakea sanoja ja vertailla eri kieliä.

Sydän Digikirja

Uusista uskonnon oppikirjoista on tulossa myös digikirjat. Sydän 3 Digikirjassa on raportointityökalu, jonka avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

 

Tutkimusmatka Digikirja

Uuden ympäristöopin Tutkimusmatka-sarjan digikirjat tarjovat Tutkimusmatka-oppikirjan sisällön (tekstit, kuvat, kartat) digitaalisessa muodossa sekä videoita ja interaktiivisia havainnollistuksia. Lisäksi digikirja antaa mahdollisuuden kuunnella oppikirjan tekstit sekä tarkastella kuvia lähemmin. Tehtäviin voi vastata kirjoittamalla, äänittämällä tai kuvatiedostolla. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Kokeile Tutkimusmatka 5 Digikirjan demoa >

Digitehtävät

Oppilaan digitehtävissä on samat sisällöt kuin painetuissa tehtäväkirjoissa, mutta sisältöä on voitu rikastaa äänellä, kuvilla ja videoilla. Lisäksi tehtäviin voi usein vastata kirjoittamisen lisäksi vaikka äänittämällä tai valokuvalla.

Forum Yhteiskuntaoppi Digitehtävät I ja II

Digitehtävät I ja II tarjoavat Forum Yhteiskuntaoppi Harjoituksia I ja II digitaalisessa muodossa. Avoimiin tehtäviin voi vastata kirjoittamalla, äänittämällä tai kuvatiedostolla. Oppilas saa välittömän palautteen ja voi seurata edistymistään. Raportointityökalun avulla opettaja näkee kootusti luokan tulokset omassa näkymässään.

 

Kokeile Digitehtävät I demoa >

Megafon 1 Digitehtävät

Megafon 1 digitehtävissä on uuden Megafon 1 Övningsbok för lågstadiet -harjoituskirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Oppilas voi kuunnella itse kappalesanastot ja kuuntelutehtävät sekä äänittää omaa puhettaan. Tehtävät ovat monipuolisia: joukossa on mm. monivalinta-, järjestely- ja raahaustehtäviä sekä pelejä. Oppilas saa välittömän palautteen ja voi seurata edistymistään. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Tutkimusmatka Digitehtävät

Ympäristöopin Tutkimusmatka-sarjan Digitehtävät tarjoavat Tutkimusmatka-tehtäväkirjaa vastaavan sisällön digitaalisessa muodossa. Avoimiin tehtäviin voi vastata kirjoittamalla, äänittämällä tai kuvatiedostolla. Mukana on myös mm. monivalinta-, järjestely- ja jäsentelytehtäviä. Oppilas saa välittömän palautteen ja voi seurata edistymistään. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

 

Kokeile Tutkimusmatka 5 Digitehtävien demoa >

Digikirja ja digitehtävät -paketit

Forum Yhteiskuntaoppi I ja II digikirja ja digitehtävät

Uuden alakoulun yhteiskuntaopin Forum-sarjan digikirjan ja digitehtävät voi saada myös kätevänä pakettina.

Megafon 1 digikirja ja digitehtävät

Uuden alakoulun B1-ruotsin sarjan Megafon 1 digikirjan ja digitehtävät voi saada myös yhtenä kätevänä pakettina.

Tutkimusmatka digikirja ja digitehtävät

Uuden ympäristöopin Tutkimusmatka-sarjan digikirjan ja digitehtävät voi saada myös näppäränä pakettina. Oppikirjan sisältö ja runsaat digitehtävät sulautuvat kattavaksi paketiksi, joka löytyy yhden linkin takaa.

Kokeile Tutkimusmatka 5 Digikirja ja Digitehtävät -paketin demoa >

Digilisätehtävät

High five! Digilisätehtävät

High five! -sarjan painettujen kirjojen käyttäjät voivat ottaa käyttöönsä digilisätehtävät, jotka sisältävät interaktiivisia tehtäviä ja pelejä. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

 

Jump in! Digilisätehtävät

Uusi varhennetun englannin opimateriaalisarja tarjoaa interaktiiviset digilisätehtävät, joiden avulla oppilas voi harjoitella perussanastoa ja fraaseja hauskasti ja monipuolisesti. Tehtävät toimivat myös itsenäisesti ilman kirjaa.

 

Kipinä Digilisätehtävät

Kipinä-sarjan oppilaan digilisätehtävissä on seitsemän lyhyttä, kuunneltavaa kertomusta, joihin liittyvät hauskat, pelilliset tehtävät harjoittavat mm. kuullun ymmärtämistä, kirjoittamista ja kielitietoa. Oppilas saa tehtävistä välittömän, palkitsevan palautteen, mikä innostaa tehtävien tekemiseen.
Aineisto soveltuu oppilaan itsenäiseen työskentelyyn sekä yhdessä tunnilla tehtäviksi. Kipinä 5 digilisätehtäviin on tulossa raportointityökalu, jonka avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Kokeile Kipinä 3 ja 4 Digilisätehtäviä Opepalvelussa >

Megafon 1 Digilisätehtävät

Megafon 1 painettujen kirjojen käyttäjät voivat ottaa käyttöönsä digilisätehtävät, jotka sisältävät interaktiivisia tehtäviä ja pelejä.

Kokeile Opepalvelussa >

Seikkailujen aapinen Digilisätehtävät

Digilisätehtävät sisältävät sähköisiä tehtäviä ja pelejä oppilaan käyttöön. Opettajien toiveita on kuunneltu, ja tehtäviä on jokaiseen kirjaimeen.

Tehtävät harjoittavat lukemaan ja kirjoittamaan oppimista niin äänne-, tavu- kuin sanatasollakin. Perustehtävien lisäksi aineistossa on pelillisiä tehtäviä: sieppaa sanoja, seikkaile sammakkona, ratkaise sanasokkeloita, pelaa muistipelejä.

Tehtävissä on ylös- ja alaspäin eriyttäviä vaihtoehtoja. Oppilas kerää palkintoja edistymisestään ja pokaaleista oppilas näkee, mitä on jo suorittanut.

Kokeile Opepalvelussa >

Seikkailujen lukukirja Digilisätehtävät

Oppilaan digilisätehtävät tarjoavat tehtäviä joka kappaleeseen. Tehtävät harjoittavat niin kielentuntemusta ja oikeinkirjoitusta kuin luovaa kirjoittamistakin.

Tehtävissä on ylös- ja alaspäin eriyttäviä tasoja.

Näppäintaitoja harjoitellaan läpi aineiston ja niihin keskitytään joka jaksossa erityisessä näppäintaitoharjoituksessa.

Oppilaan suoritukset tallentuvat ja oppilas voi seurata omaa etenemistään. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Tuhattaituri Digilisätehtävät

Tuhattaiturin digilisätehtävissä oppilas voi valita jokaiseen Tuhattaituri-oppikirjan tuntiin perustason ja ylöspäin eriyttävän tason tehtäviä. Tehtävät on suunnattu opeteltavan asian oppimisen vahvistamiseen ja kertaamiseen. Aineistoissa on runsaasti myös päässälaskuja sekä Kassen tasohyppelypeli. Raportointityökalun avulla opettaja voi reaaliaikaisesti seurata, arvioida ja kommentoida yksittäisen oppilaan ja koko ryhmän suorituksia.

Kokeile Tuhattaituri 1a ja 1b sekä 3a ja 3b Digilisätehtäviä Opepalvelussa >

Opettajan materiaalit

Uuden opetussuunnitelman mukaiset digiopetusaineistot ovat kätevä tapa havainnollistaa opetettavia asioita ja tuoda toiminnallisuutta opetukseen. Digiopetusaineistoissa sisältö on järjestetty oppituntikohtaisesti ja kaikki tunnilla tarvittava aineisto löytyy samasta näkymästä.

Löydät kaikki käytössäsi olevat digiopetusaineistot näppärästi Otavan Opepalvelusta >

Forum Yhteiskuntaoppi Digiopetusaineisto

Forum digiopetusaineisto on runsas kokonaisuus oppitunnin elävöittämiseksi. Sen avulla on helppo rakentaa toiminnallisia oppitunteja. Digiopetusaineisto sisältää oppitunnin asiaa selkeyttävää ja havainnollistavaa materiaalia oppituntikokonaisuuksiin jaoteltuina palasina. Tarjolla on kuvia, videoita, havainnollistavaa ja elävöittävää materiaalia, toiminnallisia tehtäviä ja oppilaita aktivoivia kuvan avauksia.

Kokeile demoa >

High five! Digiopetusaineisto

Uudenlainen digiopetusaineisto auttaa opettajaa syventämään ja elävöittämään opetusta. Digiopetusaineisto tarjoaa mm: tekstikirjan sisällön interaktiivisena (sisältää äänet ja karaoketoiminnon), työkirjassa klikattavat ratkaisut ja äänet, luokassa yhdessä pelattavia pelejä, lisämateriaalia sanaston harjoitteluun, opettajan oppaan (pdf) ja arviointimateriaalin (pdf, rtf).

Kokeile demoa >

Kipinä Digiopetusaineistot

Helppokäyttöisen digiopetusaineiston havainnollistavat toiminnot ja innostavat tehtävät saavat kaikki syventymään oppimiseen. Aineisto etenee oppikirjan aukeamien mukaan. Oppikirjan kertomuksiin ja kielitiedon osioihin liittyy aina digitehtäviä yhdessä tehtäväksi. Opettajalle-osio sisältää opettajan oppaan ja opettajan liitteet vastauksineen sekä E- ja S2-tehtäväkirjojen vastaukset. Arviointi-osio sisältää valmiit kokeet sekä koetyökalun, jonka avulla rakennat sellaisen kokeen kuin haluat. Mukana on myös E- ja S2-kokeisiin soveltuvia tehtäviä, alkudiagnostinen koe, luetunymmärtämistehtäviä ja toistokirjoituksia.

Kokeile Kipinä 3 ja 4 Digiopetusaineistoja Opepalvelussa >

Megafon 1 Digiopetusaineisto

Digiopetusaineisto toimii opettajan apuna suunnittelussa ja oppitunnilla. Aineisto sisältää mm. teksti- ja harjoituskirjan klikattavine ratkaisuineen, äänitiedostot ja opettajan materiaalit.

Jokaiseen tekstiin liittyy video, joka syventää ja laajentaa tekstin aihetta. Videoihin saa halutessaan ruotsinkielisen tekstityksen.

Kokeile Megafon 1 Digiopetusaineistoa Opepalvelussa >

Saa laulaa! 1-6 Digiopetusaineisto

Saa laulaa! 1-6 opettajan digiopetusaineisto on kattava paketti luokkien 1-6 musiikin opetukseen. Se sisältää mm.: kaikkien luokkien (1-6) videomateriaalit (noin 270 videota), rytmikoneen, raahaustehtäviä, monivalintatehtäviä, rytmidiktaatteja, ristikoita, pdf-muodossa: arviointia, pelejä, sävellyskoulu, diplomit, teoriaa, sointukaavioita, rytmitauluja, sointujen mukaiset otteet eri soittimilla samassa paperissa, esitelmäpohjia ja eri soittimien sointuotepohjia sekä paljon muuta.

 

Seikkailujen aapinen Digiopetusaineisto

Opetusaineisto on tarkoitettu tuntityöskentelyyn opettajan johdolla. Opetusaineisto sisältää: aapisen aukeamat (joita voi suurentaa), tekstit ääneen luettuina, tehtäväkirjojen aukeamat (joita voi suurentaa – vastaukset saa näkyviin napauttamalla), yhteistoiminnallisia tehtäviä jokaiseen kirjaimeen, aapisen tarinat luettuina erillisinä äänitiedostoina, kaikki laulut karaokeversioina, kirjaimet animaatioina (valittavissa kolme eri piirtonopeutta), pohjat, joihin oppilas voi harjoitella kirjaimen piirtämistä sormella tai elektronisella tussilla sekä kokeet ja koetyökalun.

Kokeile Opepalvelussa >

Seikkailujen lukukirja Digiopetusaineisto

Digiopetusaineistossa on samat havainnollistamismahdollisuudet kuin 1. luokalla: lukukirjan aukeamia voidaan suurentaa, tarinoita ja tekstejä kuunnella ja tehtäväkirjojen vastauksia tarkastella yhdessä. Kaikki kirjan laulut ovat kuunneltavissa ja laulettavissa karaokeversioina. Opetusaineistosta löytyy myös opettajan oppaan kokeet sekä koetyökalu. Innostavat pelit ja tehtävät piristävät oppituntia.

 

Sydän 1 Digiopetusaineisto

Digiopetusaineisto tarjoaa opettajalle ohjeita ja ideoita uskonnon oppituntien pitämiseen ja antaa mahdollisuuden rikastuttaa opetusta erilaisilla tehtävillä. Jokaiseen lukuun on useita tehtäviä: kuuntelemista, kuvien tarkastelua, pohdinta- ja päättelytehtäviä. Lisäksi materiaalista löytyy ääneen luettuja Raamatun kertomuksia, videoita sekä yksi laulu- ja yksi virsiäänite.

 

Kokeile demoa >

Sydän 3 Digiopetusaineisto

Digiopetusaineisto tarjoaa opettajalle ohjeita ja ideoita oppituntien pitämiseen ja antaa mahdollisuuden rikastuttaa opetusta erilaisilla tehtävillä. Jokaiseen lukuun on useita tehtäviä: kuuntelemista, kuvien tarkastelua, pohdinta- ja päättelytehtäviä. Lisäksi materiaalista löytyy ääneen luettuja Raamatun kertomuksia, videoita sekä lauluja ja virsiä.

 

Tuhattaituri Digiopetusaineistot

Helppokäyttöisessä digiopetusaineistossa oppitunnin materiaalit löytyvät yhdestä paikasta. Materiaaleja voi myös hakea ja suodattaa. Digiopetusaineistot sisältävät mm.: oppikirjan aukeamat vastauksineen (tehtävät ja vastaukset voi näyttää yksitellen), materiaalia käsiteltävän asian opettamiseen ja havainnollistamiseen, digitaalisia tehtäviä käsiteltävän asian opettamiseen ja harjoittelemiseen, oppitunnin päässälaskut ja pulmatehtäviä, kappaleiden tarinat luettuina sekä opettajan oppaan, liitteet ja muokattavat kokeet.

Kokeile Tuhattaituri 1a ja 1b sekä 3a ja 3b Digiopetusaineistoja Opepalvelussa >

Tutkimusmatka Digiopetusaineistot

Tutkimusmatka-sarjan digiopetusaineistot tarjoavat opettajalle oppitunnin asiaa havainnollistavaa materiaalia oppituntikokonaisuuksiin jaoteltuina palasina. Digiopetusaineistot sisältävät mm.: kuvia, videoita, havainnollistavaa materiaalia, yhteisesti tehtäviä digitaalisia tehtäviä, Tutki ja toimi -osioista videoita, lajintuntemuksessa on suuria kuvia, latinalaiset nimet ja eläinten äänet sekä kokeet.

Kokeile Tutkimusmatka 5 Digiopetusaineiston demoa >