Painettu
Digi

Tarmo (LOPS16)

Lukion terveystieto

Tarmo on monipuolinen ja käytännönläheinen oppimateriaali lukion terveystiedon opiskeluun. Tarmo korostaa opiskelijan omia voimavaroja ja innostaa jokaista edistämään terveyttään.

Katso kaikki sarjan osat

Tarmo aktivoi ajattelemaan itse sekä kannustaa kriittiseen ajatteluun, tiedon soveltamiseen ja oppimaan oppimiseen. Tarmo sisältää paljon konkreettisia neuvoja ja tuoretta tietoa, joka integroidaan myös muihin oppiaineisiin.

Tarmon visuaalisuus tarjoaa tarttumapintoja joka opiskelijalle. Lukujen alkuun sijoitetut käsitekartat helpottavat sisältöjen hahmottamista. Näyttävä infografiikka tukee oppimista. Digikirja sisältää koko kirjan äänikirjana. Tarmo myös aktivoi liikkumaan jokaisella oppitunnilla.

Tarmo tukee sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista. Oppikirjan tehtävät on laadittu yo-kirjoitusten tehtävätyyppien mukaisiksi ja niitä voi ratkoa myös digitaalisessa ympäristössä.

Kaikki oppikirjat on saatavilla myös digikirjoina. Saatavilla on myös digiopetusaineisto opettajan työn tueksi.

Tutustu Tarmo 1 digiopetusaineistoon demoon >

Tarmo-sarja

Kirjan kansikuva: Tarmo 1 (LOPS16)

Tarmo 1 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Tarmo 2 (LOPS16)

Tarmo 2 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Tarmo 3 (LOPS16)

Tarmo 3 (LOPS16)

Opiskelijan materiaalit

Opiskelija voi valita oppikirjan tilalle samansisältöisen digikirjan.
Opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä digikirjojamme. Jatkamme kehitystyötä palautteen perusteella. Uudet ominaisuudet päivittyvät myös ostettujen digikirjojen käyttölisensseihin.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineiston rungon muodostaa Tarmon digikirja sekä muokattava, lukukohtainen esitysmateriaali. Digikirjan kuvat voi suurentaa esitystaululle ja käytettävissä ovat myös digikirjan äänitteet, videot ja tehtävät. Esitysmateriaali sisältää ohjeita ja ideoita keskeisten sisältöjen esittelemiseen, vinkkejä ja lisätehtäviä sekä tarmoilutuokioita eli oppitunneilla tehtäviä helppoja, liikunnallisia harjoituksia.

Tarmon digikokeet harjoittavat monipuolisesti sähköisessä yo-kirjoituksissa tarvittavia taitoja. Digikokeet sisältävät runsaasti erilaisia oppimistavoitteita testaavia tehtäviä. Sähköisen ylioppilaskokeen eri tehtävätyypit on myös otettu huomioon.

Oppikirjailijat

Linda Laatikainen

Olli Lipponen

Kasper Mäkelä

Seija Sihvola