In English

Manner

Lukion maantiede
Manner on upea tietokirja, jonka näyttävä kuvitus tukee vahvasti asioiden ja ilmiöiden oppimista. Teksti on sujuvaa, sillä tärkeät ja monimutkaiset käsitteet selitetään sivun alalaidassa. Monipuoliset tehtävät haastavat pohtimaan ja hakemaan tietoa.

Sähköisen aineiston opetusvinkit, animaatiot ja graafit auttavat havainnollistamaan asioita.

Digikirjassa on sama laadukas sisältö sekä animaatioita ja videoita kirjan aiheisiin liittyen.

Etsitkö uuden opetussuunnitelman mukaista Mannerta? Löydät sen täältä.

Manner

ISBN-numero: 9789511260189

Osta kirja »»

Opiskelijan materiaalit

Manner 1 Sininen planeetta

Kirja tutustuttaa sinut ajantasaisten tekstien sekä upeiden kuvien avulla luonnonmaantieteen maailmaan. Luonnonmaantiede tarkastelee luonnonjärjestelmiä sekä ihmisen ja luonnon välistä alueellista vuorovaikutusta.

Manner 2 Yhteinen maailma

Kirja käsittelee ihmisen toimintaa, luonnonvarojen kestävää käyttöä, tulevaisuuden haasteita ja alueellisia eroja maapallolla. Arvokkaat arktiset alueet saavat myös ansaitsemansa huomion.

Manner 3 Riskien maailma

Kirjassa tutustutaan hasardimaantieteen erityiskysymyksiin. Esillä ovat erilaiset riskit ja niiden alueellinen esiintyminen sekä seuraukset. Kirjan nykyaikainen ote, ajankohtaiset esimerkit ja mielenkiintoiset tehtävät auttavat ymmärtämään ympäristössä tapahtuvien prosessien syy-seuraussuhteita.

Manner 4 Aluetutkimus

Manner 4 tutustuttaa ajantasaisten tekstien ja monipuolisten kuvien avulla paikkatiedon rikkaaseen maailmaan. Kurssiin kuuluvassa aluetutkimuksessa selvitetään valitun alueen luonnonmaantieteellisiä ja ihmismaantieteellisiä ilmiöitä ja ominaisuuksia sekä laaditaan niiden pohjalta tutkielma.

Digikirja

Manner 1 Sininen planeetta

Mantereen digikirjaa voi käyttää rinnan painetun kanssa. Niissä molemmissa on sama, pedagogisesti laadukas sisältö.

Digikirjan monipuoliset ominaisuudet antavat lisäarvoa opiskeluun. Mukana on asioita havainnollistavia rikasteita, kuten mm. videoita. Opiskelua helpottavat muistiinpano- ja korostusmahdollisuus, haku ja kirjanmerkki sekä offline-toiminto.

ISBN 978-951-1-27675-3

Manner 2 Yhteinen maailma

Helppokäyttöinen digikirja saatavilla myös maantieteen toiseen pakolliseen kurssiin.
ISBN 978-951-1-27851-1

Manner 3 Riskien maailma

Manner 3 Riskien maailma digikirjan ISBN on 978-951-1-28175-7.

Manner 4 Aluetutkimus

Manner 4 Aluetutkimus digikirjan ISBN 978-951-1-28178-8.

Opettajan materiaalit

Oppikirjailijat

Nina Brander

Nina työskentelee opettajana Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa ja hänet on valittu vuoden 2012 biologian ja maantieteen opettajaksi. Innovatiivinen Nina on kiinnostunut erilaisista oppimisympäristöistä ja mukana mm. BMOL:n maantieteen olympialaistyöryhmässä sekä Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteiden 2016 uudistamisessa.

Sina Hiekka

Sina on opettajana Turun Puolalanmäen lukiossa ja Klassillisessa lukiossa. Opetuskokemusta on kertynyt myös peruskoulusta, valmennuskursseilta sekä Turun yliopiston lasten tiedeleireiltä. Idearikas Sina on tehnyt Otavalle sekä maantieteen että biologian oppimateriaaleja. Lisäksi Sina on mukana BMOL:n maantieteen preliminäärityöryhmässä.

Christina Ruth

Christina opettaa maantiedettä ja biologiaa Tölö gymnasiumissa Helsingissä. Hän on tehnyt maantieteen oppimateriaaleja aikaisemminkin ja on mukana mm. OPH:n kautta kansainvälisessä sähköisten kurssimateriaalien arviointityössä. Erilaisista maantieteen projekteista ja vankasta opetuskokemuksesta Christina ammentaa aineksia oppimateriaalien työstämiseen.

Olli Ruth

Olli on yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen laitoksella. Ollin erikoisalaa ovat vesien tutkimukseen liittyvät aiheet, mutta hän toimii myös monissa maantieteen opetukseen liittyvissä tehtävissä esimerkiksi ylioppilastutkintolautakunnassa ja maantieteen olympialaistyöryhmässä.

Arttu Paarlahti

Arttu on yliopisto-opettaja Helsingin Yliopistossa geotieteiden ja maantieteen laitoksella. Työkseen Arttu opettaa opiskelijoita laatimaan karttoja ja ymmärtämään geoinformatiikan perusteita. Työnsä ohella hän laatii karttoja ja kaavioita tieteellisiin julkaisuihin ja tietokirjoihin sekä toimii ylioppilastutkintolautakunnassa kuvatuotannosta vastaavana jäsenenä.