In English

Lukion maantiede

Selkeä ja johdonmukainen lukion maantieteen sarja

Lukion maantiede -sarjan oppikirjat etenevät selkeästi ja johdonmukaisesti. Kurssien 1 ja 2 työvihkot tukevat oppimista ja auttavat valmistautumaan ylioppilaskirjoituksiin. Oppikirjojen näyttävä kuvitus viimeistelee toimivan kokonaisuuden. Kurssien 1-3 uudet painokset on päivitetty 2012-2013.

Ylioppilaskirjoituksiin voi valmentautua erillisellä Abi maantiede -oppikirjalla ja sen Ratkaisut-kirjalla.

Lukion maantiede

ISBN-numero: 9789511256373

Osta kirja »»

Opiskelijan materiaalit

Lukion maantiede 1 Sininen planeetta

Kurssi 1 Sininen planeetta (GE1) käsittelee luonnonmaantiedettä, jonka sisältönä ovat luonnon eri tekijöiden rakenne ja toiminta sekä näiden eri tekijöiden riippuvuudet toisistaan. Luonnonmaantiede on pohjana ihmisen toiminnalle maapallon eri alueilla. Lukujen lopussa on tiivistelmiin koottu luvun keskeisimmät tiedot. Kirjan kartat auttavat paikkojen ja alueiden hahmottamisessa.

Lukion maantiede 1 Sininen planeetta Työvihko

Kurssin kaksivärisessä työvihkossa on monen tyyppisiä oppimista vahvistavia ja tietoa soveltavia tehtäviä. Työvihkon tehtävien avulla opiskelija voi myös valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Lukion maantiede 2 Yhteinen maailma

Kurssi 2 Yhteinen maailma (GE2) käsittelee kulttuurimaantiedettä ja aluesuunnittelun perusteita. Keskeisiä aihealueita ovat väestönkasvu, muuttoliikkeet, kaupungistuminen, luonnonvarat kuten ravinto ja energianlähteet, liikenne, kaavoitus, kulttuurimaisemien analysointi ja maapallon vastakohtaisuusongelmat. Kirjan lopussa on tilastotietoja maailman valtioista, pääasiassa väestöstä, sekä karttoja.

Lukion maantiede 2 Yhteinen maailma Työvihko

Työvihkossa on monen tyyppisiä oppimista vahvistavia ja tietoa soveltavia tehtäviä. Tehtävien avulla voi myös valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Lukion maantiede 3 Riskien maailma

Lukion maantiede 3 Riskien maailma (GE3) käsittelee ihmistä ja hänen omaisuuttaan haittaavia uhkia ja riskejä eli hasardeja, jotka voivat aiheuttaa onnettomuuksia ja erilaisia ongelmia. Kirjassa selvitellään myös keinoja, joiden avulla riskejä voidaan välttää ja kuinka niihin voidaan varautua. Kurssin aiheet ovat ajankohtaisia, ja niitä käsitellään usein tiedotusvälineissä. Kurssin tavoitteena on herättää kiinnostusta ajankohtaisiin tapahtumiin ja oppia analysoimaan niiden taustatekijöitä.

Lukion maantiede 4 Aluetutkimus

Lukion maantiede 4 Aluetutkimus

Oppikirja käsittelee kartografian perusteita ja erilaisten karttojen käyttötaitoja. Paikkatieto ja sen soveltaminen on sisällytetty kaikkiin teemoihin. Opiskelijaa ohjataan oman aluetutkimuksen laatimiseen ja paikkatieto-ohjelman hyödyntämiseen myös tutkimusta tehdessä.

Kirjan mukana toimitetaan CD, jossa on opetuskäyttöön suunniteltu, tietokoneeseen asennettava suomenkielinen ArcExplorer – Java Edition for Education Version 2.1 -paikkatieto-ohjelma. CD toimii myös Vista-käyttöjärjestelmällä varustetuissa koneissa. ArcExplorer –ohjelma toimii, kun levyllä olevan käynnistystiedoston ajaa Vistassa ns. Windows XP Compatibility Mode -tilassa. Windows 7 vaatii asennuksen yhteensopivuustilassa.

Opettajan materiaalit

Jokaiseen oppikirjaan on saatavissa sähköinen opettajan aineisto (pdf), joka sisältää runsaasti kalvoja sekä työvihkon tehtävien mallivastaukset. Opepalvelusta voit ladata sarjan käyttäjäetuna opettajan oppaat PDF-muodossa sekä kurssien 1-3 oppikirjojen piirroksia, karttoja ja kaavioita PPT-esityksinä.

Oppikirjailijat

Heidi Fabritius,
Irma Kakko,
Pirkko Kenno,
Anu Nowak,
Christina Ruth