In English

Koulun biologia Lukio

Lukion biologia

Koulun biologia –sarjassa opetettavat asiat on liitetty käytännön elämään. Teksti perustuu vankalle kokemuspohjalle, joka tekijöille on kertynyt kirjasarjan pitkäaikaisen ja laajan käytön tuomasta palautteesta.

Koulun biologia Lukio

ISBN-numero: 9511192647

Osta kirja »»

Oppilaan materiaalit

Koulun biologia lukio 1 : Eliömaailma BI1

Biologia on oppi elämästä – kurssi tarkastelee eliöitä, soluja, yksilöitä ja niiden muodostamia ekosysteemejä sekä ekosysteemien toimintaa. Kirjassa käsitellään myös eläinten käytöstä ja oppimista. Lisäksi tutustutaan eläinkunnan kehitykseen, ihmisen juuriin ja evoluution tutkimiseen.

Koulun biologia lukio 2 : Solu ja perinnöllisyys BI2

Kirjassa tutkitaan erilaisia soluja sekä niiden rakennetta ja toimintaa. Kurssissa tutustutaan myös perinnöllisyystieteen yleisiin sääntöihin ja ympäristön vaikutukseen perimään. Lisäksi tutustutaan populaatiogenetiikan perusteisiin ja synteettiseen evoluutioteoriaan.

Koulun biologia lukio 3 : Ympäristöekologia BI3

Kurssi käsittelee ekologista tutkimusta, biodiversiteettiä ja sen merkitystä sekä ekologisia ympäristöongelmia. Lisäksi luodaan katsaus Suomen luonnon ongelmiin ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.

Koulun biologia lukio 4 : Ihmisen biologia BI4

Ihmisen anatomiaan ja elintoimintoihin tutustutaan kurssilla mm. käytännön esimerkkien avulla. Kurssi käsittää koko ihmisen elinkaaren hedelmöitymisestä vanhuuteen. Lisäksi käsitellään yleisimpiä terveyden ylläpitoon ja sairauksien ehkäisyyn liittyviä asioita.

Koulun biologia lukio 5 : Bioteknologia BI5

Kurssilla syvennytään solun hienorakenteeseen ja toimintaan sekä geenien toimntaan. Muita keskeisiä asioita ovat mikrobit, bio- ja geenitekniikka sekä jalostus.

Oppikirjailijat

* Leinonen Matti
* Nyberg Teuvo
* Tast Johan
* Tyrväinen Heikki
* Veistola Simo
* Nowak Anu