In English

Magazin.de tyska (B2 och B3)

Ett nytt läromedel till B2/B3-tyska!

Magazin.de är en ny serie i tyska för åk 7–9 (B2) och gymnasiet (B3). Serien följer den nya läroplanen. De två första kurserna, Magazin.de 1 och Magazin.de 2, är redo att tas i bruk hösten 2017.

Weniger ist mehr!

Magazin.de koncentrerar sig på det väsentliga i tyska språket och kulturen ur ungdomarnas synvinkel. De mångsidiga texterna är tematiskt och språkligt ur ungdomarnas vardag och uppmuntrar till olika arbetssätt.

Strukturerna har noga valts ut utgående från olika typer av kommunikationssituationer. De presenteras kort och koncist.

Det finns gott om övningar, som görs individuellt, i par eller i grupp. Under de första kurserna ligger tyngdpunkten på muntliga kommunikationssituationer och enkla skriftliga övningar som på ett naturligt sätt anknyter till dem. Det finns även gott om övningar där ungdomarna får lyssna och öva på uttal.

Magazin följer den nya läroplanen, läs mera här>

Elevmaterial

De tryckta kursböckerna 1 och 2 har utkommit.

Magazin.de 1 tyska

Passar åk 8 och den första kursen i gymnasiet (B3)

I Magazin.de 1 får du följa med Vanessas, Lukas, Felix och Karolines liv och vardag. Samtidigt får du bekanta dig med det tyska språket och de tyskspråkiga länderna i världen. Du lär dig presentera dig själv, dina vänner, dina hobbier, din familj och skolan.

Magazin.de 1 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin 1!

Magazin.de 1 Ljudfiler för eleven, mp3

Magazin.de 1 Ljudfiler för eleven, applikation

Magazin.de 2 tyska

Passar åk 9 och den andra kursen i gymnasiet (B3)

Magazin.de 2 för dig till Österrike. På resan får du soffsurfa och bekanta dig med Wiens sevärdheter och festivaler. Du lär dig stämma träff på café, handla i affärer och sköta olika praktiska arragemang under resan.

Magazin.de 2 utkommer på svenska i april 2017.

Bekanta dig med Magazin 2!

Magazin.de 2 Ljudfiler för eleven, mp3

Magazin.de 2 Ljudfiler för eleven, applikation

Digitalt material

Magazin.de 1 och 2 digibok

Digiböckerna innehåller samma texter, ordlistor och övningar som i den tryckta boken, ljudfilerna och ett videomaterial. Digiboken är interaktiv, eleverna får direkt feedback på sina uppgifter.

Magazin 1 digibok har utkommit!
Magazin 2 digibok utkommer vecka 37/2017

Magazin 1 och 2 digitalt material för läraren

I det digitala materialet för läraren finns bland annat pedagogiska tips, svaren till övningarna i läroboken och elevens digibok som inbegriper ljudfiler och ett videomaterial.

Magazin 1 digitalt material för läraren har utkommit!
Magazin 2 digitalt material för läraren publiceras vecka 38/2017

För dig som tar i bruk läromedlet hösten 2017 är lärarmaterialet gratis 1.8.2017–31.7.2018. Materialet används via Otavas lärarrum på adressen www.otava.fi/lararrum. Förmånen aktiveras automatiskt på basen av de beställningar skolan gjort, ta kontakt med laromedel@otava.fi om din skola inte fått tillgång till materialet.

Författare

Pia-Helena Bär

Ines Crocker (früher Paul)

Ritva Tolvanen

Heidi Östring (o.s. Äijälä)