In English

Våga!

Handbok i yrkessvenska

Uusi ammatillisen koulutuksen ruotsin oppikirja soveltuu kaikkien ammattialojen ruotsin kielen opetukseen. Se käsittelee innostavasti työelämän keskeisiä viestintätilanteita.

Vågan avulla opiskelija saa valmiudet viestiä suullisesti ja oppii kirjoittamaan työelämässä tarvittavia tekstejä.

Våga! – puhu rohkeasti ruotsia!

Våga!

ISBN-numero: 9789511281313

Osta kirja »»

Opiskelijan materiaalit

Våga!

Kaikille ammattialoille sopivan käsikirjan taso ja laajuus on mitoitettu ammatilliseen koulutukseen sopivaksi. Keskeinen ruotsin kielioppi kerrataan. Harjoitukset ovat monipuolisia ja käytännönläheisiä. Perustehtävien lisäksi on soveltavia, yhteistyökykyä harjoittavia tehtäviä. Kirjassa on työelämään liittyviä, havainnollistavia kuvasanastoja. Soveltuu myös itsenäiseen opiskeluun!

Aihealueita:
• Opinnoista ja työstä kertominen
• Puhelin- ja sähköpostiviestintä
• Tien neuvominen sisä- ja ulkotiloissa
• Asiakaspalvelu
• Ravintolassa asioiminen

Tutustu näytesivuihin.

Våga! Digitehtävät (12 kk)

Digitehtävät sisältävät kaikille koulutusaloille yhteisiä tehtäviä sekä alakohtaisia tehtäviä seuraaville aloille:
• Tekniikan ja liikenteen ala
• Matkailu- ja ravitsemisala
• Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
• Hius- ja kauneudenhoitoala

Digitehtävien avulla opiskelija voi opetella alan keskeistä perussanastoa, asiakaspalvelua, kielen ymmärtämistä ja tekstin tuottamista. Harjoituksissa voi myös äänittää vastauksia kysymyksiin. Oman alan sanastoa voi harjoitella joko itsenäisesti tai ryhmissä.

Tutustu digitehtäviin.

Opettajan materiaalit

Opettajan oppaasta löytyy eriyttäviä tehtäviä, sanastoa ammattialoittain ja arviointimateriaali. Våga-materiaaliin kuuluu luokkaäänitteet.

Sähköinen materiaali

Våga digitehtävät ovat opiskelijan ostettavissa hyvin varustetuista verkkokirjakaupoista. Oppilaitos voi tilata opiskelijoilleen digitehtävät Kirjavälityksestä.

Oppikirjailijat

Mariann Kaukinen

Olen toiminut ruotsin ja englannin kielen opettajana ammatillisella toisella asteella ja lukiossa vuosikymmenen ajan. Ammatillisella opettaminen on ollut antoisaa ja haastavaa. Opettajana kaipasin oppikirjaa, joka käsittelee kaikille ammattialoille yhteisiä perusasioita, joten päädyin tekemään juuri sellaisen.

Ruotsin kieli ja kulttuuri ovat lähellä sydäntäni, sillä olen kasvanut Ruotsissa. Minussa virtaa myös suomenruotsalaista verta, joten ruotsin kielen kanssa työskenteleminen ja oppikirjojen tekeminen tuntuu erittäin luontevalta.

Sari Mommo

Toimin tällä hetkellä oppimateriaaliosastolla kustannustoimittajana, mutta minulla on yli kymmenen vuoden kokemus kieltenopettajana ammatillisella toisella asteella.
Oppikirjailijana vahvuuteni onkin kokemus näistä kahdesta ammatista.

Olen itse aina pitänyt ruotsin kielestä, vaikka lapsuuteni maisemissa Rovaniemellä en siihen paljon törmännytkään. Haluan viestittää nuorille, että elämä on yllätyksiä täynnä: et koskaan tiedä, missä ja milloin tulet tarvitsemaan ruotsin kieltä. Ammatillisessa kieltenopetuksessa parasta on käytännönläheisyys, tulevaan ammattiin harjoittelu.


Jenni Kolmisoppi
 ja Saija Tamminen-Parre (Digitehtävät)