In English

Hyvin menee!

Suomi toisena kielenä

Hyvin menee! -sarja on vuorovaikutteinen oppimateriaali suomen opiskeluun. Opetuksen lähtökohtana ovat arkipäivän tilanteet ja viestinnän tarpeet. Kirjan tekstit ovat elämänmakuisia ja niiden avulla opitaan runsaasti käyttösanastoa.

Hyvin menee! sopii suomea toisena kielenä opiskeleville aikuisille sekä itseopiskeluun. Sitä täydentää Hyvin kuuluu! -kuuntelumateriaali.

Hyvin menee!

ISBN-numero: 9789511227755

Osta kirja »»

Opiskelijan materiaalit

Hyvin menee! 1 Suomea aikuisille

Alkeisoppikirjassa opetuksen lähtökohtana ovat arkipäivän kielenkäyttötilanteet ja viestintätaidot. Oppimisen tavoitteena on toiminnallinen kielitaito. Vuorovaikutteisen kirjan tekstit tutustuttavat opiskelijan suomalaiseen arkeen. Tehtävät ovat monipuolisia – jokaisessa kappaleessa on kirjoittamistehtäviä ja kuullunymmärtämisharjoitus. Sanaston oppiminen on keskeisellä sijalla ja kieliopin opetuksessa edetään maltillisesti. Oppikirja sopii kielen alkeiden opiskeluun ja kertaamiseen sekä ryhmässä että itsenäisesti.

Oppikirjaan liittyvät erilliset suomi-englanti-suomi- ja suomi-venäjä-suomi-sanastot.

Tutustu näytesivuihin.

Hyvin menee! 2 Suomea aikuisille

Hyvin menee! 2 Suomea aikuisille on suomen kielen oppikirja edistyneille aikuisille ja nuorille maahanmuuttajille. Materiaalin lähtökohtana ovat monipuoliset kielenkäyttötilanteet ja autenttiset tekstit. Opiskelun tavoitteena on toiminnallinen kielitaito taitotasolla B1. Kirja sopii keskitasolle tähtäävään opiskeluun ja kertaamiseen sekä ryhmässä että itsenäisesti.

Kirjan välissä on erillinen yksikielinen sanasto, jota opiskelija voi käyttää yhdessä omankielisen sanakirjansa kanssa. Oppikirjan uudet sanat esiintyvät sanastossa perusmuodossaan.

Tutustu näytesivuihin.

Hyvin menee! 1 Englanti-suomi-englanti-sanasto

Hyvin menee! 1 oppikirjaan liittyvä sanasto, joka sisältää kappalesanaston sekä aakkossanaston suomi-englanti ja englanti-suomi.

Hyvin menee! 1 Suomi-venäjä-suomi-sanasto

Hyvin menee! 1 oppikirjaan liittyvä sanasto, joka sisältää kappalesanaston sekä aakkossanaston suomi-venäjä ja venäjä-suomi.

Hyvin kuuluu! Suomen kielen kuunteluharjoituksia taitotasolle B1

Hyvin kuuluu! on itseopiskeluun ja luokkakäyttöön sopiva kuullunymmärtämisen materiaali, joka sisältää laajan tehtäväkirjan ja kuuntelu-cd:n. Materiaali on tarkoitettu aikuisille ja nuorille, jotka tavoittelevat itsenäistä keskitason kielenkäyttötaitoa (B1). Materiaali hyödyntää Hyvin menee! -sarjaa, mutta sopii hyvin käytettäväksi itsenäisesti. Kuuntelut muodostavat hauskan juonellisen kokonaisuuden, joka kuljettaa kierrokselle halki Suomen. Kuuntelumatkan aiakana asioidaan eri paikoissa, vaihdetaan mielipiteitä, kuullaan kertomuksia ja asiaa. Laaja tehtävistö harjoittaa monipuoliseen kuullunymmärtämiseen.

Opettajan materiaalit

Hyvin menee! 1 ja 2 Opettajan oppaassa on äänitetekstit, mallivastaukset ja lisäharjoituksia. Oppikirjan tueksi voi hankkia erillisen opiskeluäänitteen (CD).

Oppikirjailijat

Satu Heikkilä
Pirkko Majakangas
Kristiina Kuparinen
Terhi Tapaninen