In English
Pizza Napoletana
  • ISBN: 9789522541550
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2013
  • 175 sivua
  • Kuvitettu
  • Kirjastoluokka: 68.25

Ben Riccio

Pizza Napoletana

Jo muinaiset roomalaiset paistoivat pizzoja, mutta napolilaisia merimiehiä on kiittäminen pizzasta sellaisena kuin sen nykyään tunnemme. Kautta maailman tunnetut klassikkopizzat Marinara ja Margherita ovat Napolin ylpeys.

Napolilaisen pizzan salaisuus piilee ohuessa ja rapeareunaisessa pohjassa ja napoletana-tomaattikastikkeessa. Erilaisilla täytteillä syntyy lukemattomia variaatioita, joita kirjaan on koottu yli kolmekymmentä. Lisänä on pastaruokia ja muita perinteisiä herkkuja, jälkiruokiakaan unohtamatta.

Kirja antaa selkeät ja havainnolliset ohjeet pizzataikinan leipomiseen sekä pohjien ja täytteiden valmistamiseen, ja sen upeat kuvat saavat lukijan sisäisen pizzakokin riehaantumaan.

Ben Riccio on syntynyt Napolin laitamilla ja muuttanut teini-iässä Australiaan, jossa pyörittää omaa Napoli in Bocca -ravintolaansa.