In English
Maailma keittiössä
  • ISBN: 9789522540270
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2013
  • 256 sivua
  • Kuvitettu
  • Kirjastoluokka: 68.2

Gordon Ramsay, Mark Sargeant

Maailma keittiössä

Mitä syötäisiin tänään? Italialaista, intialaista, ranskalaista? Eri maiden keittiöt tarjoavat toinen toistaan houkuttelevampia herkkuja, joita tulee maisteltua matkoilla mutta harvemmin tehtyä kotona, jos hyllystä ei löydy sopivaa keittokirjaa. Huippukokki Gordon Ramsay ratkaisee ongelman: hän on kiertänyt ympäri maailman tutustumassa eri ruokakulttuureihin ja koonnut yksiin kansiin omat suosikkinsa kymmenestä eri maasta.

Maailma keittiössä on keittokirja, joka tarjoaa parhaat palat Lähi-idän, Thaimaan, Amerikan, Kiinan, Intian, Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan keittiöiden erikoisuuksista – unohtamatta Ramsaylle rakasta brittiruokaa, jonka huonon maineen hän on osoittanut täydelliseksi myytiksi omissa ravintoloissaan.

Kirja jakautuu maittain kymmeneen lukuun, jotka sisältävät valikoiman alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia sekä tarkempia ohjeita erikoisuuksien, kuten samosapiiraiden, taikinanyyttien tai raviolin valmistamiseen. Joistakin tyypillisistä ruoka-aineista on lisäksi koottu oma teemasivunsa: kuinka valmistaa viidellä eri tavalla esimerkiksi kiinalaisia lehtivihanneksia, tankoparsaa tai italialaista pizzaa. Jokaisesta ruokalajista on veden kielelle nostattava valokuva.

Maailma keittiössä on loistava valinta kotikokille, joka haluaa tutustua monenmaalaisiin ruokiin joutumatta keräilemään kasapäin keittokirjoja. Kirja perustuu Suomenkin televisiossa nähtävään Gordon Ramsayn TV-sarjaan Pannu kuumana.