In English
Pirullisen kuuma chilikirjaviileimmät reseptit, tulisimmat soosit
  • ISBN: 9789522540225
  • Kääntäjä:
  • Julkaisuaika: 2013
  • 192 sivua
  • Kuvitettu
  • Kirjastoluokka: 68.2

Michael Harwood

Pirullisen kuuma chilikirja

viileimmät reseptit, tulisimmat soosit

Chilipaprika on kasvi, jota on käytetty yli 7000 vuoden ajan ravinto- ja maustekasvina. Usein erheellisesti pippuriksi kutsutun kasvin lajikkeiden muoto, maku ja voimakkuus kattavat laajan kirjon miedosta ja makeahkosta vihannespaprikasta polttavan tulisiin chileihin. Suomeen 1990-luvulla rantautunut texmex-villitys teki tutuksi jalapenochilin, ja kauppojemme valikoimiin on sittemmin tullut myös monia Aasian eri keittiöiden käyttämiä chililajikkeita.

Michael Harwoodin Pirullisen kuuma chilikirja vastaa chilistä innostuneen yleisön tarpeisiin monessakin suhteessa: se kertoo lyhyesti chilin juurtumisesta Eurooppaan, esittelee keskeiset chililajikkeet ja antaa ohjeita chilin kasvattamiseen – ja ennen kaikkea tarjoaa suuren määrän reseptejä kaikentyyppisiin ruokiin.

Runsaasti ja värikkäästi kuvitetut reseptit on jaoteltu alkupaloihin ja keittoihin, kastikkeisiin ja marinadeihin, kalaruokiin, liharuokiin, kasvisruokiin, pasta- ja riisiruokiin sekä jälkiruokiin ja juomiin. Jokaisen ruokalajin yhteydessä on mainittu valmistamiseen tarvittava aika sekä ruoan tulisuus asteikolla mieto-keskivahva-tulinen. Raaka-aineiden saatavuus Suomessa on tarkastettu.