In English
Gastronaatti
  • ISBN: 9789511284819
  • Julkaisuaika: 2014
  • 127 sivua
  • Kuvitettu
  • Kirjastoluokka: 68.2
Satu Koivisto

Gastronaatti

Millaista ruokaa valmistuu rakkaudesta hyviä raakaaineita kohtaan ja miten ainekset hyödynnetään parhaiten? Kirjan rennot reseptit ovat hioutuneet täydellisiksi innokkaan ruoanlaittajan kotikeittiössä

Sesonkituotteista syntyy hyvää ja edullista ruokaa: punajuuririsottoa, haukiburgereita, linssi-kaalilaatikkoa, kesäkurpitsarieskat, mustikka rättänää. Hyvällä suunnittelulla ja raaka-aineiden täydellisellä hyödyntämisellä vältetään arjen ruokakatastrofit, ja ruokaa päätyy roskiin mahdollisimman vähän. Sitruunasta käytetään mehun lisäksi kuoret, puna juurista naatit, parsakaalista varret, ja ruotoineen ostetusta kalasta saa taivaallisen liemen. Raaka-aineita esivalmistellaan kerralla iso määrä. Kun jääkaapissa on valmiiksi keitettyjä punajuuria tai uunissa paahdettua parsakaalia, ateria on helppo saada nopeasti pöytään myös arkena.